duminică, ianuarie 29, 2023
ACTUALITATEPatriarhia reiterează cererea sa către autorități de a nu introduce certificatul verde...

Patriarhia reiterează cererea sa către autorități de a nu introduce certificatul verde în biserici: Participarea credincioșilor la slujbe, o nevoie esențială

Patriarhia Română a emis un punct de vedere oficial cu privire la problema certificatului verde în biserici, informează Basilica.

În comunicatul Patriarhiei Române se precizează că instituția a solicitat Camerei Deputaților să nu introducă „obligativitatea certificatului digital UE privind Covid-19 pentru clerici sau credincioși ca o condiție pentru a participa fizic la slujbele religioase”, apelul fiind reiterat din mai multe motive.

În primul rând, afirmă Patriarhia, „participarea fizică a credincioşilor la slujbe în lăcașurile de cult răspunde unei nevoi esențiale, de hrană spirituală şi sănătate pentru suflet.Prin rugăciunea comună în biserică, omul credincios intră în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii, vindecând sufletul său de teama de boală şi de moarte”.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În al doilea rând, se previne deznădejdea și depresia, „prin rugăciunea comună” și nu în ultimul rând, „Participarea la sfintele slujbe în biserică oferă omului întristat şi singur bucuria comunicării și a solidarității, prevenind astfel sentimentul abandonului şi al marginalizării”.

Punctul de vedere al Patriarhiei Române vine după ce purtătorul de cuvânt al instituției, Vasile Bănescu, a exprimat o opinie a cărei paternitate a rămas ambiguă.

În punctul său de vedere, Bănescu a exprimat un ton mult mai favorabil față de certificatul verde în general, față de poziția Patriarhiei Române.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. Biserica ofera nadejde, credinta si hrana spirituala , dar sa nu uitam totusi cat de esentiala e painea cea de toate zilele, cea de pus pe masa, e cea mai esentiala, e prioritara in acest context al dorintei unora de a introducerea certificatului la locul de munca.
  Daca se introduce certificatul la locul de munca, nevaccinatii vor sfarsi fara serviciu, ce vor face, vor astepta toti la portile bisericilor sa cerseasca?
  Dreptul omului de a castiga o paine e prioritar aici, ca sa ajungi la supermarket, trebuie sa ai bani sa cumperi, daca nu mai ai loc de munca, cu ce mai cumperi degeaba nu ai restrictii la intrarea in supermarket. Ca sa mergi la Biserica, sa ai echilibru sufletesc ca om, intr-o familie, e nevoie si de o minima siguranta economica, care e esentiala si in viata spirituala, majoritatea crestinilor nu sunt pustnici, calugari care traiesc doar in post si cu rugaciune.
  De aceea, consider prioritar dreptul la munca fara certificat, mai esential si decat accesul in supermarket sau in biserici.
  Daca la supermarket ai o alternativa, comanzi online si alimente, aproape tot. La Biserici exista posibilitatea de a urmari la tv, pe YouTube, sunt carti crestine de lecturat, carti de rugaciuni, se poate vorbi la telefon cu duhovnicul, cere un sfat, poate se mai si deplaseaza personal daca il cunosti etc
  In schimb cand nimeni nu te mai angajeaza in Romania fara certificat, esti constrans, abuziv, esti lasat fara alternativa legala. Ori vei incalca legea ori vei emigra. Doua alternative “imposibile”.
  Asta intr-un cuvant inseamna obligativitate. Deci sa fim realisti cand vorbim de chestiuni esentiale pentru cetateni, si vorbesc ca un crestin, daca imi permiteti, sa imi spun o parere, pertinenta, zic eu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate