joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATEPunctul de vedere al lui Vasile Bănescu: Certificatul verde este un document...

Punctul de vedere al lui Vasile Bănescu: Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, a emis un „punct de vedere” în ceea ce privește întâlnirea dintre Guvern și Culte, pe tema certificatului verde. 

Într-un mesaj trimis pe whats app, Bănescu a spus despre certificatul verde că „are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere”.

El spune că aceia care aleg „în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Bănescu afirmă că rolul certificatului verde este de a aduce „protecție și ordine” în „spații care chiar au nevoie de acesta”.

„Certificatul verde este un document care are o rațiune intrinsecă de convingere, nu de constrângere. Cine alege în mod rațional și informat să asculte sfatul medicilor specialiști și să se vaccineze, beneficiază, temporar, de niște avantaje oferite de certificatul verde în anumite spații (comerciale sau de divertisment) aglomerate. Acest document nu este și nu poate deveni însă restrictiv pentru accesul în spații ce oferă produse sau servicii vitale, așa cum este cazul magazinelor alimentare, farmaciilor, spitalelor sau bisericilor.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Accesul într-un spațiu sacru, unul al ordinii și decenței prin excelență, pentru a te ruga, adică pentru a-ți manifesta concret fundamentala libertate religioasă, nu poate fi condiționat, inclusiv din rațiuni practice, nu doar morale, de un document menit să introducă contextual un plus de protecție și ordine în spații care chiar au nevoie de acesta.

Cultele religioase sunt cele care nu doar au pledat, dar au și respectat și vor respecta exemplar măsurile de prevenție recomandate de autoritățile medicale, deci tot ele se vor îngriji responsabil ca membrii lor să rămână repere de civism și implicare în protejarea sănătății aproapelui. E datoria lor morală și spirituală”, a spus Bănescu.

El a mai afirmat că persoanele „din rândul clerului care sfidează necesarele măsuri de protecție sanitară și incită public la discreditarea unui act medical, la banalizarea gravității bolii și a consecințelor pandemiei, nu doar că nu reprezintă poziția Bisericii din care fac parte, ci se și autodiscreditează moral în societate. Exemplele triste, dezavuate și sancționate de Biserică, ale acestor persoane au fost și vor rămâne, din fericire, minoritare”.

„Libertatea religioasă, care, ca orice libertate responsabilă, presupune ordine, nu dezordine, este un drept fundamental al omului. Statul trebuie să ia înțelept în considerare toate precauțiile care sunt cuprinse în legislația națională și internațională cu privire la restricționarea libertății religioase, cultivând și promovând astfel, în dialog și parteneriat cu cultele religioase, esențiala pace socială în comunitate. Avem o enormă nevoie de ea”, a încheiat Bănescu.

Punctul de vedere a fost transmis în mod ambiguu, fără a fi precizat dacă este și punctul de vedere al instituției unde lucrează Vasile Bănescu. În mod normal, punctele de vedere ale Patriarhiei Române apar sub forma de comunicate trimise cu antetul instituției.

În acest caz, mesajul a fost trimis sub forma unui „punct de vedere”. Până la această oră, Digi 24 l-a atribuit Bisericii Ortodoxe Române, dar el nu apare pe niciun alte mediu deținut sau administrat de Patriarhia Română.

Reamintim că peste 70 de persoane cunoscute ale vieții publice au scris un text adresat Sf. Sinod al BOR privind introducerea certificatului verde la locul de muncă. Mai mulți episcopi au răspuns, deja, așa cum a relatat R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

3 COMENTARII

 1. No, păi să nu te piși pe popii ăștia??? ÎȚI PROVOACĂ SILĂ.
  De ce ai mai avea încredere în biserică dacă ei susțin injectarea obligatorie????????

  PE ZI CE TRECE SE ARATĂ ADEĂRATUL „CARACTER” AL BISERICII, DE DUȘMAN AL POPORULUI!!!!

  DE ACEEA FUG TOȚI DE PREFĂCUȚII DE POPI!!!!

 2. Dar cu celulele alea HEK nimic pana acum…Este sau nu etic? Negru pe alb. Fara echivoc.

  Mi se pare ca domnul Banescu nu vede elefantul din camera.

  E atat de evident damful totalitarist al subiectului,..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate