vineri, iunie 14, 2024
ACTUALITATEPărintele Dan Damaschin a scos din condiții precare și stat la lumina...

Părintele Dan Damaschin a scos din condiții precare și stat la lumina lumânării o femeie și pe cei 6 copii ai acesteia: Este una din cele 3.000 de mame pentru care Dumnezeu mă ține în viață

Părintele Dan Damaschin a oferit o nouă șansă la viață pentru o familie din Iași care a fost dată afară din casă de proprietar și a rămas pe drumuri, conform BZI.

Este vorba de o mamă și cei șase copii, care până de curând au locuit într-o casă la lumina lumânării.

Acum, părintele le-a oferit o locuință cu toate cele necesare, unde pot avea un trai decent și unde copiii pot învăța pentru școală în condiții umane. Imobilul pus la dispoziție are valoarea de 100.000 de euro și este construit în complexul Asociației „Glasul Vieții”, din sat Găureni, comuna Miroslava. Locuința are 3 camere, 2 băi și o bucătărie.

Povestea tristă a familiei a fost prezentată, pe 19 august 2023, în cadrul festivalului caritabil „Inimo”, organizat de părintele Dan Damaschin. Fix la acea dată le-a expirat și termenul până la care puteau locui în fosta casă, acolo unde condițiile erau extrem de precare.

Potrivit mamei celor mici, Rozalia, aceasta îi lăsa pe copii să doarmă, iar când aceștia se trezeau, se punea și ea să se culce, din lipsa spațiului.

„Viața mea este foarte grea, m-am săturat să stau pe întuneric. Dorm într-un pat șase copii și eu mai mult dorm pe lângă. Când ei se trezesc, mă pun și eu să dorm pentru că nu am unde dormi. I-am crescut pe acești copii din greu și fără ei nu pot sta”, a spus Rozalia.

Noua locuință este chipată cu toate cele necesare, iar în momentul în care femeia și copiii i-au trecut pragul, aceștia au fost copleșiți de emoție, potrivit părintelui Dan Damaschin.

„Nu au curent electric, dar mama se zbate tot timpul să nu rămână lampa fără baterii sau măcar să aibă niște lumânări la îndemână. Nu au haine, nu au încălțăminte cum au alți copii, nu au nici jucării din magazine, dar sunt fericiți că știu să își facă singuri. Nu au nici casă, iar timp de șapte ani au stat în acest bordei pentru care au plătit și chirie, ba chiar au și muncit din greu pentru proprietar.

Acesta i-a anunțat că trebuie să plece urgent. Rozalia nu este un personaj desprins din povești, ci este una din cele 3.000 de mame pentru care Dumnezeu mă ține în viață, iar copiii ei sunt doar 6 din cei 10.233 care ne pot urca în rai pe noi”, a spus părintele Dan Damaschin.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE