luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEPrima sesiune de formare pentru tinerii voluntari la ITO 2023

Prima sesiune de formare pentru tinerii voluntari la ITO 2023

Sâmbătă, 1 Aprilie 2023, la Universitatea de Vest din Timișoara a avut loc o amplă sesiune de formare a peste 300 de voluntari ai evenimentului ITO 2023, având ca temă centrală Comunicarea și dinamica echipelor.

Sesiunea de dimineață a fost deschisă în Amfiteatrul Mare al UVT prin cuvântul de deschidere și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioan, Mitropolitul Banatului care a vorbit tinerilor prezenți despre importanța prieteniei în viața comunitară și despre însemnătatea prieteniei cu Hristos Domnul, ne-a relatat lector universitar Oana Barbu.

Cuvântarea sa a inclus, de asemenea, o prefațare a programului ITO 2023 precum și a importanței echipelor de  voluntari în bunul mers al Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși.  Înaltpreasfinția i-a numit pe toții tinerii prezenți, ca fiind „prietenii lui Hristos”. Alături de acesta au luat cuvântul, pr. Nichifor Tănase, consilier eparhial și coordonator al proiectului ITO 2023 și Romeo Moșoiu, consilier în Ministerul Educației.

Sesiunile de training au vizat 10 grupe mari de voluntari coordonate de 12 specialiști în comunicare, formatori de la Universitatea București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea UBB Reșița, din mediul privat și actori sociali. Accentul în activitatea de formare s-a pus pe situații practice, pe competențele de muncă în echipă, gestionarea echipei de voluntari, dinamica echipelor, situațiile de risc și prevenirea/răspunsul la criză.

Tinerii prezenți au răspuns cu entuziasm în fața provocării unui eveniment de mare amploare cum este ITO 2023 și s-au implicat activ în creionarea așteptărilor și provocărilor privind evenimentul.

Prezenta sesiune de formare a vizat, de asemenea, scanarea abilităților și competențelor voluntarilor prezenți în vederea organizării lor pe domenii de voluntariat necesare pentru buna desfășurare a evenimentului. Acțiunea de sâmbătă va fi urmată de o sesiune de training programată pentru a avea loc la sfârșitul lunii mai.

Sesiunea de lucru face parte din programul de pregătire a Întâlnirii Internaționale a Tinerilor Ortodocși, ITO 2023 ce va aduce laolaltă peste 4000 de tineri ortodocși din țară și străinătate. Întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși (ITO) – Timișoara 2023 este eveniment cu participare națională și internațională, organizat în perioada 31 august – 3 septembrie 2023 la Timișoara. Organizarea întâlnirii a fost aprobată de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române prin hotărârile nr. 5387/20.06.2019 și 10.101/29.10.2022.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. Formatia Fantastic este una dintre cele mai cunoscute si apreciate formatii nunta din Bucuresti. Cu o experienta de peste 22 ani in domeniu, membrii acestei formatii sunt adevarati profesionisti in arta de a anima petreceri si evenimente de toate tipurile. Cu o vasta experienta in interpretarea celor mai diverse genuri muzicale, Formatia Fantastic – Formatie Nunta Bucuresti poate satisface orice preferinta muzicala si poate crea o atmosfera unica si de neuitat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate