joi, februarie 9, 2023
ACTUALITATERepublica Cehă renunță la vaccinarea obligatorie pentru a evita „adâncirea fisurilor“ din...

Republica Cehă renunță la vaccinarea obligatorie pentru a evita „adâncirea fisurilor“ din societate, chiar dacă țara se confruntă cu un puternic val provocat de Omicron

Guvernul ceh a renunțat la un decret care impunea obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din sectoarele cheie și pentru persoanele de peste 60 de ani, pentru a evita „adâncirea fisurilor” din societate, chiar dacă numărul zilnic de noi cazuri a atins un nivel record. Tot ieri, premierul Boris Johnson din Marea Britanie a anunțat renunțarea la măști, certificat verde și celelalte restricții începând de săptămâna viitoare.

Premierul Petr Fiala a spus că noul său guvern de centru-dreapta nu vede motive pentru vaccinarea obligatorie, așa cum a planificat administrația anterioară pentru unele sectoare.

„Acest lucru nu schimbă poziția noastră cu privire la vaccinare. Este, fără îndoială, cel mai bun mod de a lupta cu Covid-19. Cu toate acestea, nu dorim să adâncim fisurile în societate”, a declarat Fiala într-o conferință de presă, miercuri.

Citești și ajuți! Cumpără carteaEseuri antiromantice, de Irving Babbitt,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În decembrie, guvernul anterior a impus vaccinare obligatorie împotriva Covid-19, din martie 2022, pentru personalul spitalelor și azilelor de bătrâni, polițiști, soldați și alte profesii, precum și pentru cei peste 60 de ani. Această decizie a adus proteste împotriva măsurilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Schimbarea politicii privind vaccinare vine în momentul în care un val al variantei Omicron a lovit extrem de puternic țara central europeană. Ministerul Sănătății a declarat că 28.469 de cazuri noi au fost raportate marți, un număr zilnic record de la începutul pandemiei și mai mult de dublu față de 12.371 raportate în aceeași zi săptămâna trecută. La fel ca și alte țări, guvernul se așteaptă la aproximativ 50.000 de cazuri zilnice până la sfârșitul lunii.

De asemenea, Guvernul Fiala a scurtat perioadele de carantină și izolare, lansând în același timp testarea obligatorie a angajaților companiilor începând din această săptămână, conform The Guardian.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate