EDUCAȚIEMinistrul Educației, Monica Anisie: Nu contează ce conținuturi au manualele, acestea sunt...

Ministrul Educației, Monica Anisie: Nu contează ce conținuturi au manualele, acestea sunt doar niște instrumente

Cu doar câteva zile înainte de începerea școlii și în contextul în care nu sunt asigurate toate manualele pentru elevi, ministrul Educației, Monica Anisie, încearcă să calmeze spiritele, declarând că nu manualele sunt importante, ci programa școlară.

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat miercuri seară, la Realitatea Plus, că, la început de an școlar, profesorii ar trebui să se concentreze pe recuperarea materiei și să nu se ghideze doar după conținutul manualelor, care “sunt numai niște instrumente”, scrie Libertatea.

„Știți că de multe ori părinții se uită în manual și compară ce au făcut niște elevi de la clasa A și ce a făcut copilul lor la clasa B. Dar este posibil la A să avem un manual, la B alt manual. Nu contează ce conținuturi au manualele, care sunt alternative, acestea sunt numai niște instrumente, nu trebuie să ne ghidăm după conținuturile din manuale, ci noi, profesorii, trebuie să ne ghidăm după prevederile din programa școlară și să vedem dacă am atins toate competențele prevăzute acolo”, a spus Monica Anisie.

Potrivit sursei citate, declarația este făcută în condițiile în care elevii de clasa a VIII-a încep școala fără a avea, nici măcar în format electronic, manualul de limba română.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...