luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEPreședintele Croației, noi declarații incendiare: În Ucraina este un iad, 300.000 de...

Președintele Croației, noi declarații incendiare: În Ucraina este un iad, 300.000 de ucraineni sunt pe punctul de a fi uciși/ Crimeea nu va mai fi niciodată a Ucrainei / Emoțiile nebunești și ura pun Europa în mare pericol

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a făcut din nou declarații ieșite din comun, în ceea ce privește războiul din Ucraina, declarând că Crimeea nu va mai fi niciodată sub controlul Kiev-ului, informează agenția Index.hr.

El a făcut o comparație între cazurile Kosovo și Crimeea, afirmând că deși cazurile pot fi asemănătoare, Serbia este o țară mică, în timp ce Rusia este o superputere nucleară, iar dacă nu se înțelege asta, atunci e un pericol.

Milanovici a mai spus că „Occidentul colectiv”, a furat Kosovo de la Serbia, o afirmație care vine în contradicție cu versiunea oficială, care spune Priștina și-a declarat singură independența față de Belgrad.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul  „Geografie elementară” de Charlotte Mason și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

„Până nu veți înțelege că Serbia și Rusia nu sunt la fel, că vorbim de un act dureros și de un pericol. Noi am anexat Kosovo. Noi și comunitatea internațională. A fost luat Serbiei. Cine a făcut-o, dacă nu noi? Am recunoscut Kosovo? (cu referire că Croația a recunoscut indepedența – n.r.). Nu e o anexare, ci o răpire. Cum se numește? Extracție. Aici nu e vorba de a aduce în discuție problemele Kosovo, dar întregul concept”, a spus președintele Croat. Conform acestui concept, cineva poate acționa dacă crede că are acest drept, spune Milanovici.

În acest sens, „același lucru e valabil și pentru Crimeea, care nu va mai fi a Ucrainei niciodată. Asta-mi spun generali de vârf germani”, consideră președintele de la Zagreb.

El a adăugat că „revolta sârbilor” (din timpul războaielor din anii 90) nu se poate compara cu „super puterea nucleară a lumii”.

„Ne adâncim din ce în ce mai mult într-un conflict cu o superputere. Cum ar putea pierde războiul? Vor folosi armele nucleare. Emoțiile nebunești și ura conduc Europa înspre ceva cu care nu vom putea să ne descurcăm”, a spus el, adăugând că încearcă, prin declarațiile sale, să deschidă ochii altora.

Milanovici consideră că ura dintre sârbi și croați, manifestată prin războaiele din anii 90, nu se compară cu ce este în țările Baltice, acolo unde „îi urăsc pe ruși în mod patologic. Și asta e un fapt”.

El s-a întrebat care „este scopul războiului?”

„Un război împotriva unei puteri nucleare care este în război cu o altă țară. Există vreo metodă convențională prin care poți învinge o astfel de țară? Cine plătește prețul? Europa. America suferă cel mai puțin”, a tunat Plenkovici.

A declarat că „niciun tanc american nu va ajunge în Ucraina”. Pentru ruși, a spus el, Ucraina este „precum Mexic sau Canada”. În ceea ce privește tancurile germane, el a spus că „le așteaptă aceeași soartă”, cu referire la Al Doilea Război Mondial. „Mult succes cu asta!”, a ironizat Plenkovici demersul.

La acuzațiile că este pro-rus, Plenkovici a răspuns că el a acordat cetățenia croată dușmanilor lui Putin, referindu-se la cazul lui Gary Kasparov.

Președintele Croației a spus că Ucraina nu este ajutată, ci torturată și că ar trebui îndemnată să negocieze.

„Întrebarea este cât de mult ajutăm Ucraina. Dar ăsta nu este ajutor, ci tortură. Ei ar fi trebuit forțați să negocieze. 300.000 de ucraineni sunt pe punctul de a fi uciși. Mă doare inima când mă gândesc”, adăugând că situația din Ucraina este „Armageddonul” și că știe „cum arată iadul”, a concluzionat președintele.

Aceste declarații incendiare vin după ce Milanovici a declarat recent că „va urma al treilea război mondial dacă SUA și Rusia nu ajung la un acord”, privind Ucraina.

Anterior, el spusese că NATO poartă un război – proxy cu Rusia, prin intermediul Ucrainei. De fiecare dată, el a reiterat că țara sa nu va participa militar, sub nicio formă, la ajutorarea Ucrainei.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

4 COMENTARII

  1. După Plan-demia Ti-Tok a urmat Teatrul de Război Tik-Tok.
    PS parcă înțelegerea la pace între talibani și americani a fost semnată cu o zi înainte de începerea Teatrului de Operațiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate