luni, martie 27, 2023
ACTUALITATEGermania a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Scholz: Facem...

Germania a decis să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina. Scholz: Facem ceea ce este necesar, dar dorim să prevenim o escaladare care ar putea duce la un război între Rusia și NATO

Germania face ceea ce este „necesar” pentru a sprijini Ucraina, permițând transportul tancurilor Leopard, dar dorește să prevină o „escaladare” a conflictului care ar duce la „un război între Rusia și NATO”, a spus cancelarul german, Olaf Scholz, în în fața Bundestagului, conform Le Monde.

Germania a luat toate deciziile privind livrările de arme către Ucraina „în armonie și în strânsă cooperare cu [aliații]”.

Livrările de arme către Ucraina sunt menite să ajute țara să se apere evitând în același timp o escaladare suplimentară a agresiunii ruse.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„De aceea a fost corect să facem lucrurile pas cu pas”, a spus Olaf  Scholz.

„Guvernul federal va continua să urmeze acest principiu în viitor. Acesta este singurul principiu care garantează securitatea Europei și a Germaniei”, a mai adăugat cancelarul german.

Tonul lui Scholz, care a vorbit imediat după ce a anunțat că Berlinul acceptă furnizarea de tancuri grele de fabricație germană către Ucraina, a fost deosebit de precaut. Olaf Scholz a reamintit în mod repetat nevoia de moderație și reflecție în ceea ce privește sprijinului militar oferit Kievului.

Scholz a precizat că obiectivul este de a crea rapid două batalioane cu tancuri Leopard 2 în Ucraina și că Germania va furniza 14 tancuri de acest tip din depozitele sale militare.

De asemenea, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a spus că tancurile Leopard 2 ar putea fi operaționale în Ucraina în aproximativ trei luni, pentru că mai întâi se va face instruirea, conform Hot News.

Potrivit acestuia, este important „să nu devenim parte a războiului”, iar decizia de a livra Leopard 2 nu este un motiv de bucurie.

Processing

Donează pentru R3media

Contribuția ta va ajuta R3media să existe

  • RON *

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. 14 tancuri e egal cu zero, e un gest simbolic mai mult. Se vede ca nemtii nu isi doresc razboiul dar alte forte deasupra lor ii imping.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

35,300FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate