ACTUALITATEFlorida, statul cu cele mai puține cazuri de COVID-19 din SUA. Fără...

Florida, statul cu cele mai puține cazuri de COVID-19 din SUA. Fără restricții, fără pașaport de vaccinare sau închideri

Doctor’s Hospital din Sarasota a fost primul spital din Florida care a tratat un pacient cu COVID-19, în februarie 2020. Acum, același spital este primul care a anunțat că nu mai are nici un bolnav cu COVID-19, potrivit ABCActionnews.

Todd Haner, chief nursing officer (n.r. șeful asistentelor, funcție pentru care trebuie să ai cel puțin 7 ani vechime în domeniu și cel puțin masterat, dacă nu doctorat), a spus într-o conferință de presă la sfârșitul săptămânii trecute:

„S-a progresat mult într-o perioadă de timp foarte scurtă. Deci, e mare lucru pentru toți. Vă pot spune că moralul e mult mai bun. Când a început totul și am primit primul pacient, nu știam la ce să ne așteptăm. Pe măsură ce timpul a trecut și am văzut ce se întâmplă, a devenit foarte stresant. Vom sărbători ce avem acum. Nu știm ce aduce viitorul, dar vom vedea atunci.”

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Faptul senzațional este că acest spital se află în statul cu măsurile anticoronavirus cele mai laxe, guvernatorul republican Ron DeSantis fiind în permanent conflict cu Biden (în 28 octombrie l-a dat în judecată fiindcă a impus vaccinarea pentru angajații firmelor care au contracte cu entități federale) și cu autoritățile medicale centrale din cauza măsurilor restrictive. Astfel, DeSantis a interzis obligativitatea măștilor în școli, pedeapsa pentru școlile care-i încalcă dispoziția fiind nefinanțarea din banii statului, de asemenea, s-a opus și vaccinării obligatorii atât în sectorul privat, cât și în cel public.

Într-o declarație dată luna trecută pentru Fox News, Christina Pushaw, purtătoarea de cuvânt a guvernatorului Floridei, a explicat poziția acestuia: „Realitatea este că politicile – că sunt închideri, obligativitatea măștii, obligativitatea vaccinării – acelea n-au avut, de fapt, influență asupra răspândirii COVID. Dar unde poate face un guvernator diferența, este în protejarea drepturilor individuale.”

Acum, după noua situație, ea a declarat luni pentru același post TV: „Aceasta este o veste excelentă! Timp de două săptămâni, și continuă, Florida a avut cea mai scăzută rată de cazuri noi de COVID-19 din întreaga țară – fără restricții, fără pașaport de vaccinare sau închideri. Pe deasupra, spitalizările cu COVID au scăzut pentru peste 70 de zile consecutive și suntem la cel mai mic număr de internați cu COVID pe cuprinsul statului de la începutul pandemiei.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Tinctură de propolis și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Guvernatorul DeSantis este mândru de succesul lansării tratamentului cu anticorpi monoclonali în întregul stat, care a avut un impact imens în scăderea internărilor și salvarea vieților.

Tratamentul timpuriu, administrarea de anticorpi monoclonali cât de repede posibil după testarea pozitivă sau primele simptome, reduce cu 70% sau mai mult riscul de internare.

Și mai greu de digerat pentru adepții vaccinării obligatorii va fi comparația între situația dintre California și Florida: rata de infectare în statul condus de guvernatorul democrat Gavin Newsom (care a dispărut din spațiul public după ce în 27 octombrie a primit a treia doză de vaccin Moderna, ceea ce a făcut ca în unele rețele sociale să apară mesaje prin care i se cere imperios să spună dacă absența este cauzată de efectele secundare ale vaccinului, mai ales că acum serul Pfizer – Moderna încă așteaptă aprobarea – poate fi administrat și copiilor care au cel puțin 5 ani: „Dr. Milton Wolf: Gavin Newsom este dator să le spună californienilor dacă medicamentul pe care tocmai l-a făcut obligatoriu pentru injectarea copiilor lor de 5 ani i-a cauzat probleme sau nu.”), unde sunt aplicate cele mai dure restricții recomandate de forurile federale, inclusiv masca obligatorie în spații închise, este dublă față de cea din Florida. Cel puțin așa susținea duminică ziarul californian Tampa Bay Times: „California’s COVID-19 case rate now twice Florida’s” (Rata cazurilor de COVID-19 ale Californiei acum, dublă față de a Floridei). E mai mare și decât în Texas, alt stat cu guvernator republican și care, evident, are restricții mai relaxate decât vrea Casa Albă.

„Plătiți prețul succesului, ceea ce-i ciudat”, a spus Ali H. Mokdad, profesor de statistică medicală („health metrics sciences”) la Universitatea din Washington, care a adăugat: „Ați reușit să controlați virusul și acum aveți infecții”, a spus acesta, potrivit Tampabay.

În acest moment, potrivit articolului menționat, 62% din populația Californiei este vaccinată, 60% este procentajul în Florida și 54% în Texas.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Potrivit datelor CDC (autoritatea federală supremă în materie de politici sanitare de combatere a bolilor), la nivel național Florida avea săptămâna trecută cea mai mică rată de infectare la 100000 de locuitori – 60,2 – și a doua cea mai scăzut rată a mortalității din cauza COVID-19, 0,2 la 100000 de locuitori, în condițiile în care, după cum se știe, mulți pensionari se retrag în Florida, scrie QMagazine.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate