miercuri, aprilie 17, 2024
ACTUALITATEPreședintele Croației, Zoran Milanovici, spune că reprezentanții UE tratează țara sa „ca...

Președintele Croației, Zoran Milanovici, spune că reprezentanții UE tratează țara sa „ca și cum am fi retardați: O astfel de relație irită profund”

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a comparat relația dintre Uniunea Europeană și unele dintre țările membre ca aceea dintre cineva care se crede părintele unui copil cu „probleme de dezvoltare”. El a declarat că țara sa, Croația, a fost tratată astfel, dar și Ungaria sau Polonia în trecut. Milanovici a făcut aceste declarații în cadrul unei vizite oficiale efectuate la Budapesta, relatează Danas.

El a dat exemplul unei scrisori trimise luna trecută de Joseph Borell, vicepreședintele Comisiei Europene. Milanovici a numit textul drept „plin de minciuni” și consideră că tratează țara ca și cum „am fi retardați”.

„Acum o lună, Borell a trimis Croației o scrisoare plină de minciuni, în care ne tratează ca și cum am fi retardați”, a spus Milanovici, supărat că țara sa nu poate participa la misiunea ALTHEA din Bosnia.

Președintele croat a comparat situația cu aceea în care „un copil cu dizabilități îl întreabă pe tutore dacă se poate duce afară, iar mama îi spune că nu poate pentru că e întuneric, doar că discuția are loc la prânz”.

„Croația nu este acest copil. Acest gen de relație irită profund. Azi este Ungaria, mâine va fi o altă țară care trebuie disciplinată. Și Polonia era în aceeași situație, ieri. Acum, beneficiază de o pauză din cauza circumstanței cu Ucraina”, a menționat Milanovici.

Acesta nu s-a oprit și a reiterat ceea ce a menționat zilele trecute, anume că în Ucraina se desfășoară un război-proxy al NATO cu Rusia.

„Este un război-proxy în care singura victimă este Ucraina. Washingtonul și Moscova trebuie să se așeze la masa negocierilor și s-o rezolve, nu Berlin sau Parisul. Apoi, îl citez pe ministrul apărării din Ucraina, care a spus că NATO luptă împotriva Rusiei. Dar nu se discută despre asta. Nu voi permite ca să fim transformați într-un câine dintr-o haită care se duce și latră”, a concluzionat Milanovici.

Reamintim că la ultimul Consiliu JAI, Croația a fost acceptată în spațiul Schengen, în timp ce România și Bulgaria, nu.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

3 COMENTARII

  1. Daca nu ma insel este presedinte al Croatiei din partea PSD-ului croat, plus ca fost si premier cam 4-5 ani. Cred ca in mandatul sau de premier Croatia a intrat in UE.

    Croatia este total integrata in structurile UE. Simultan Schengen si adoptarea Euro de la 1 ianuarie 2023. Sub aceste realitati, cam ciudate declaratiile lui la adresa UE.

    • Croatia a fost bagata in Schengen si i s-a impus euro. Este destinatia de vacanta preferata a triburilor germanice. In acelasi timp, din cate am auzit, are un turism sexual foarte dezvoltat !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE