ACTUALITATEPapa Francisc va oficia slujba de Crăciun doar online. Pro TV presează...

Papa Francisc va oficia slujba de Crăciun doar online. Pro TV presează subtil pentru măsuri asemănătoare și în România

Papa Francisc va oficia Liturghia de Crăciun doar online, fără participarea public, a anunțat Vaticanul. Scrisoarea prin care a fost făcut anunțul a fost trimisă de la Vatican chiar în ziua în care se lansa, la Vatican, documentarul Francesco, în care Papa apare susținând uniunile civile pentru homosexuali, după cum remarcă lifesitenews.

De asemenea, anunțul a venit la câteva zile după ce Papa Francisc a participat la o uriașă întâlnire ecumenistă, descrisă de Arhiepiscopul Carlo Maria Vigano drept „ritual sincretist”.

„Acește vești i-au făcut pe credincioși să fie bulversați, scandalizați și abandonați de o ierarhie care a găsit cu cale să se adune în biserica Santa Maria in Ara Cœli pentru un ritual sincretist prezidat de Jorge Mario Bergoglio, dar care nu ezită să suspende prăznuirea Sfintei Liturghii în noaptea în care Biserica sărbătorește Nașterea Mântuitorului.

Procesul de demolare a celor mai îndrăgite tradiții ale credincioșilor, realizat de cei cărora Domnul le-a încredințat conducerea Bisericii Sale, continuă fără răgaz. Pe de o parte, prin afirmarea utopică a brandului masonic al fraternității umane ce este independent de paternitatea lui Dumnezeu și, pe de altă parte, prin anularea metodică a ceremoniilor liturgice, începând cu Paștele și continuând cu Crăciunul”, a spus Arhiepiscopul Vigano, citat de Lifesitenews.

Știrea a fost transmisă și-n România, iar postul Pro TV nu a ezitat să sublinieze că în la noi în țară nu se iau astfel de măsuri, „deși în România au explodat infectările cu noul coronavirus. Iar de două zile numărăm peste o sută de decese la 24 de ore, pe când Italia, cu o populație de trei ori mai mare, are în jur de 200”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu a transmis că „Nu există în acest moment absolut nicio informație pe care Biserica să o transmită credincioșilor în legătură cu slujbele de Crăciun. Este doar subînțeles faptul că acestea vor fi oficiate și că nimic nu se va schimba în acest sens!”.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate