ACTUALITATERomânia va primi 87 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, chiar...

România va primi 87 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, chiar dacă oamenii refuză să se mai imunizeze | Două milioane de vaccinuri au ajuns la gunoi, expirate

Ministerul Sănătății a anunțat că România va primi 87 de milioane de doze de vaccin anti-Covid până în 2023, în urma achizițiilor din timpul guvernului Cîțu, informează România TV. În mod vădit, acestea sunt inutile, așa cum a recunoscut chiar Alexandru Rafila, actualul ministru al Sănătății, deoarece interesul românilor pentru acest vaccin a scăzut considerabil, iar numărul dozelor depășește cu mult populația țării noastre.

Astfel, Ministerul Sănătății a cerut Comisiei Europene(CE) să renegocieze contractele în baza cărora s-au făcut achizițiile și să-l adapteze conform nevoilor actuale de vaccinare împotriva Covid. Acest lucru s-ar fi putut face încă de la debutul pandemiei, a explicat Alexandru Rafila, pentru sursa menționată.

Contrar susținerilor fostului premier al României, potrivit cărora Ursula von der Leyen a impus statelor membre aceste contracte standard, Comisia Europeană a elaborat oferte de achiziție cu asumarea posibilității existenței de doze în exces. Mai mult, ultimele contracte încheiate menționează posibilitatea adaptării vaccinurilor în funcție de variantele virale circulante, a transmis Ministerul Sănătății, marți, 11 mai ac.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Interesul românilor pentru vaccinarea anti -Covid a scăzut considerabil, mai ales după ce s-a renunțat la restricțiile impuse de pandemie. Cu toate acestea, România a autorizat și cea de-a patra doză de vaccin împotriva acestui virus.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Profit imens pentru companiile care produc vaccinul anti-Covid

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit, că până la acest moment, două milioane de doze cu ser anti-Covid au expirat și au ajuns la gunoi. Conform ultimelor date publicate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), doar 40% dintre români sunt vaccinați împotriva Covid cu schema completă.

Potrivit unui studiu al Asociației „People’s Vaccine Alliance”, companiile Pfizer și Moderna realizează un profit combinat de 65.000 de dolari pe minut din vaccinurile lor anti-Covid, informează AFP.

 

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Cică oamenii refuză să se imunizeze. Păi aceste seruri nu sunt vaccinuri, prin urmare imunizarea nu există. Există doar o escrocherie globală păzită cu strășnicie de impostorii de la Bruxelles în frunte cu Ursulica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate