sâmbătă, decembrie 9, 2023
ACTUALITATEMinistrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut: două milioane de vaccinuri anti-Covid au...

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut: două milioane de vaccinuri anti-Covid au expirat. Guvernul așteaptă un număr de doze care depășeste populația României

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a venit cu noi detalii despre evoluția pandemiei de Covid în România. În mod cu totul surprinzător, oficialul Guvernului a recunoscut, într-un interviu acordat spotmedia.ro, că în România au expirat două milioane de vaccinuri anti Covid, de la începutul procesului de imunizare. Mai exact, dozele de vaccin nu mai pot fi folosite, iar banii statului au fost irosiți. Cu toate acestea, România mai așteaptă un număr doze care „depășește consistent populația țării”

Rafila susține că nu poate oferi detalii concrete despre dozele de vaccin, deoarece ar încălca clauzele din contracte, însă susține că va face eforturi să doneze vaccinurile împotriva Covid și altor state. În mod paradoxal, recunoaște și că interesul celorlalte state față de procesul de vaccinare a scăzut dramatic, pandemia „fiind pe final”.

„Nu pot să discut aspectele contractuale. Acestea sunt confidențiale, totuși o cantitate considerabilă de vaccinuri, două milioane au expirat între timp. Am făcut tot ce am putut să valorific aceste vaccinuri. România a reușit să vândă și să doneze în jur de 6,5 milioane de doze”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit sursei citate.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Chiar dacă România a aruncat la gunoi două milioane de vaccinuri, ministrul Rafila a menționat că sunt așteptate și alte doze, al căror număr este peste populația României. Mai exact, vor expira și acestea. Astfel, statul va continua să cheltuiască bani nu doar pentru a cumpăra dozele de vaccin, ci și pentru a le depozita în condiții specifice.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

O estimare a jurnaliștilor de la spotmedia.ro arată că România a irosit aproximativ șase milioane de euro doar pentru cele două milioane de vaccinuri care au expirat. Ministrul Sănătății spune că există deja o imunitate de grup  care va oferi o protecție în cazul unui val al pandemiei de Covid.

Rafila susține că soluția pentru  „risipa vaccinurilor” ar trebui să vină de la Comisia Europeană(CE)

 

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE