marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEAlexandru Rafila: Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru...

Alexandru Rafila: Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății. Nu MAI ar trebui să se ocupe de medicina de urgență

Asistența medicală de urgență ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), potrivit unui proiect inițiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), document aflat în această perioadă în dezbatere publică, conform Rost.

Potrivit proiectului, pentru care nu s-a solicitat avizul Ministerului Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, ar urma să se ocupe și de medicina de urgență.

„MAI îndeplinește, potrivit legii, următoarele atribuții specifice domeniului afacerilor interne (…) asigură aplicarea unitară, la nivel național, a legislației privind protecția civilă, apărarea împotriva incendiilor și gestionarea situațiilor de urgență; asigură coordonarea integrată, la nivel național, a activităților de protecție civilă, de prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, de prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență; asigură, potrivit competențelor, activități de sprijin aerian și transport medical de urgență. (…)

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Departamentul pentru Situații de Urgență coordonează integrat, la nivel național, activitățile de protecție civilă, prevenire și gestionare a situațiilor de urgență, asigurarea resurselor umane, materiale, financiare și de altă natură, necesare restabilirii stării de normalitate, inclusiv de prim ajutor calificat și asistență medicală de urgență”, se arată în proiectul MAI.

Șeful DSU, Raed Arafat, susține, într-o postare pe Facebook, că „dezintegrarea serviciilor integrate de urgență duce la scăderea eficienței”.

„Știați că în toată țara dispecerizarea echipajelor care răspund situațiilor de urgență, fie că vorbim de Pompieri, SMURD sau AMBULANTA, indiferent de natura cazului, se face de la o locație unde reprezentanții acestor servicii stau împreună?

Din 2018 nu mai există niciun dispecerat de Ambulanță sau POMPIERI-SMURD care sa funcționeze separat! Le numim Dispecerate Integrate, de regula sunt în sediile inspectoratelor pentru situații de urgență sau în sedii independente cum sunt cele din București-Ilfov, Mureș și Hunedoara!

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Dezintegrarea serviciilor integrate de urgență nu poate duce decât la scăderea eficienței și distrugerea unui concept a cărui consolidare durează de ani de zile! Unele dispecerate integrate au în structura lor și alte entități cum ar fi STS, Poliția, Jandarmeria și SALVAMONT!”, scrie Arafat, atașând un videoclip de promovare a sistemului integrat de urgență.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, într-o intervenție la RomâniaTV, că nu MAI ar trebui să se ocupe de medicina de urgență.

„Nu accept această variantă [sistemul de urgență să rămână la MAI], pentru că atât timp cât sunt ministrul la Ministerul Sănătății, sunt responsabil pentru sistemul de Sănătate.

Sunt gata să-i cedez domnului Raed Arafat poziția de ministru al Sănătății sau poate veni ca secretar de stat. (…) Legarea unui nume de sistemul de sănătate este o chestiune absolut nepotrivită și chiar ușor periculoasă.

Eu prefer să-l las pe dânsul dacă acesta ar fi prețul pentru păstrarea sistemului de urgență în sistemul de Sănătate și nu în cel polițienesc, așa cum este logic”, a declarat ministrul.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate