ACTUALITATEPremierul interimar, generalul Nicolae Ciucă: Starea de alertă va fi prelungită în...

Premierul interimar, generalul Nicolae Ciucă: Starea de alertă va fi prelungită în următoarea ședință de Guvern

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunţat, joi, că în următoarea şedinţă de Guvern va fi adoptată o hotărâre prin care starea de alertă va fi prelungită cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedent, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul interimar a precizat că joi după-amiază Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va reuni în şedinţă.

„În această după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. De asemenea, este o analiză la nivelul Comitetului de specialitate, care analizează toate aceste aspecte care vor determina decizii la nivel guvernamental.

Ceea ce vă pot spune este că Guvernul interimar pe care-l conduc în acest moment nu poate să ia decizii care să modifice foarte mult prevederile stării de alertă în care ne găsim.

Ca atare, în următoare şedinţă de Guvern vom adopta o hotărâre de guvern în care prelungim starea de alertă cu măsurile şi indicatorii prevăzuţi în cea precedentă”, a declarat premierul interimar, generalul Nicolae Ciucă.

Reamintim că avocatul Gheorghe Piperea a explicat, recent, pe Facebook, că un guvern interimar nu poate întreprinde decât demersurile necesare administrării treburilor publice, iar declararea stării de alertă nu intră în acestă categorie.

Potrivit avocatului Piperea, după demisia lui Ludovic Orban, România are un guvern interimar, cu atribuții doar în ceea ce privește demersurile necesare administrării treburilor publice.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...