duminică, iunie 16, 2024
ACTUALITATEOrganizația care l-a dat în judeacată pe Ron DeSantis pentru zborurile către...

Organizația care l-a dat în judeacată pe Ron DeSantis pentru zborurile către Martha’s Vineyard a primit peste un milion de dolari de la George Soros

Organizația nonprofit care a intentat un proces împotriva guvernatorului din Florida, Ron DeSantis, pe 20 septembrie, în numele imigranților ilegali care au fost transportați cu avionul la Martha’s Vineyard din ordinul lui, a primit, în trecut, aproape 1,4 milioane de dolari de la rețeaua Open Society a miliardarului de stânga George Soros.

Organizația Lawyers for Civil Rights a intentat acțiunea în districtul Massachusetts în numele imigranților ilegali și al Alianza Americas.

Procesul îl acuză pe DeSantis și pe alți oficiali de stat că i-au vizat pe străinii ilegali și i-au determinat să se îmbarce în avioane și să treacă peste granițele statului sub „pretexte false”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Într-un comunicat de presă care anunță procesul, Lawyers for Civil Rights au descris Alianza Americas drept „o rețea de organizații conduse de migranți care sprijină imigranții din Statele Unite ale Americii”.

Potrivit informațiilor oficiale publicate pe site-ul Open Society Foundations, Open Society a acordat aproape 1,4 milioane de dolari Alianza Americas între 2016 și 2020.

Granturile, care au fost raportate pentru prima dată de Fox News, au venit de la trei dintre organizațiile nonprofit ale lui Soros: Open Society Institute, Open Society Policy Center și Foundation to Promote Open Society, potrivit publicației.

Primul grant acordat în 2016 s-a ridicat la 200.000 de dolari pentru „sprijinirea unei faze de tranziție a Coaliției Globale pentru Migrație, din care beneficiarul este membru”, potrivit datelor oficiale.

Un alt grant mai mare, de 240.000 de dolari, a fost acordat în 2018 pentru „susținerea și consolidarea dezvoltării instituționale și eficacității Coaliției Globale pentru Migrație”.

Cel mai recent grant de 100.000 de dolari a fost acordat în 2020 pentru „monitorizarea implementării Pactului Global pentru Migrație și a mecanismelor conexe”.

În total, opt granturi au fost acordate Alianza Americas pe o perioadă de patru ani.

Fundația John D. și Catherine T. MacArthur au acordat, de asemenea, o serie de granturi Alianza Americas între 2008 și 2020 în valoare de 1,26 milioane USD. Potrivit site-ului său web, Fundația John D. și Catherine T. MacArthur „sprijină oamenii creativi, instituțiile eficiente și rețelele influente care construiesc o lume mai dreaptă, mai verde și mai pașnică”.

În septembrie 2020, Fundația MacArthur a acordat granturi de 25 de milioane de dolari pentru a aborda „rasismul anti-negru, pentru a sprijini nativii americani afectați de COVID-19, pentru a consolida educația și mobilizarea alegătorilor și pentru a combate suprimarea alegătorilor”.

Fox News, citând formulare fiscale, a raportat că Lawyers for Civil Rights, firma de avocatură care a intentat procesul împotriva oficialilor din Florida, a primit, de asemenea, 50.000 de dolari de la Borealis Philanthropy în 2019.

Borealis a fost fondată în 2015 și se descrie ca un „intermediar filantropic al justiției sociale care lucrează pentru a asigura resurse pentru mișcările de bază pentru schimbare transformatoare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Fox News a raportat că Borealis este „un fond de stânga, sfătuit de donatori, care acționează ca un intermediar care direcționează banii democraților către organizații”.

Într-o postare pe Twitter din august, fostul primar al orașului New York, Rudy Giuliani, l-a vizat pe Soros din cauza unui articol pe care Soros l-a scris pentru The Wall Street Journal pe 31 iulie, în care a declarat că va continua să sprijine procurorii progresiști, în ciuda faptului că orașul se luptă cu o creștere drastică a criminalității.

„Dacă există o singură persoană responsabilă pentru creșterea record a crimelor și violenței în orașele Americii, acesta este George Soros”, a scris Giuliani, adăugând că Soros este un contributor major al Black Lives Matter, Antifa, Partidului Democrat și districtelor progresiste.

Imigranții ilegali, care au preferat să vorbească sub anonimat, afirmă că li s-a spus că vor fi transportați cu avionul la Boston sau Washington, dar au fost transportați la Martha’s Vineyard, potrivit reclamanților.

DeSantis a spus că zborurile au fost voluntare și că imigranții au semnat formulare de consimțământ înainte de a fi transportați la Martha’s Vineyard. Acesta i-a acuzat pe activiștii care au intentat procesul că profită de imigranții ilegali, conform The Epoch Times.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE