sâmbătă, februarie 4, 2023
ACTUALITATEGuvernatorul Ron DeSantis l-a suspendat din funcție pe singurul procuror din Florida...

Guvernatorul Ron DeSantis l-a suspendat din funcție pe singurul procuror din Florida care a spus că nu va aplica legea avortului recent adoptată în stat și care sprijină tratamentele de schimbare a genului pentru minori

Guvernatorul Ron DeSantis a suspendat joi un procuror ales din zona Tampa, care a devenit recent singurul procuror din Florida care a semnat un angajament că nu va aplica legea avortului recent adoptată de stat.

Suspendarea procurorului de stat al celui de-al 13-lea circuit judiciar, Andrew Warren, este efectivă imediat și vine în momentul în care nu numai că a luat poziții deschise cu privire la cea mai nouă lege a avortului din Florida, dar a fost văzut ca o figură în ascensiune în cercurile democrate din Florida.

DeSantis a spus că decizia sa a fost luată deoarece Warren alegea ce legi să le aplice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Guvernatorul a pus problema obiecției lui Warren cu privire la urmărirea penală a persoanelor în conformitate cu noua interdicție a avortului de 15 săptămâni adoptată de Florida, care nu prevede excepții pentru viol și incest. De asemenea, Warren a semnalat că sprijină tratamentele de afirmare a genului pentru minorii trans, pe care DeSantis le-a condamnat.

Într-o conferință de presă de la Tampa, pe care secretarul său de presă a promovat-o ca fiind un eveniment care ar provoca „colapsul mass-media liberală”, DeSantis a remarcat că nu există nicio lege de stat care să interzică tratamentele de afirmare a genului, dar a inclus-o în ordinul executiv de suspendare a lui Warren pentru că într-o zi Legislativul ar putea să adopte o astfel de lege.

Warren a spus că suspendarea sa îi „scuipă în față” pe alegătorii care l-au ales de două ori pentru a servi ca procuror principal al comitatului Hillsborough.

Înlăturarea lui Warren vine în condițiile în care procurorii progresiști ​​s-au confruntat cu o reacție în ultimele luni. În iunie, alegătorii din San Francisco l-au înlăturat pe procurorul local Chesa Boudin, care a căutat să tragă poliția la răspundere și să limiteze numărul de persoane care merg la închisoare. Procurorul districtual din Los Angeles, George Gascón, a fost, de asemenea, puternic criticat pentru politici precum eliminarea cauțiunii în numerar pentru infractorii nonviolenți.

Warren a fost suspendat, dar nu a fost încă demis din funcție, un pas care ar necesita implicarea Senatului din Florida. Guvernatorul a apelat la judecătorul comitatului Hillsborough Susan Lopez, pe care a numit-o judecător în decembrie, pentru a ocupa locul lui Warren.

O mare parte din ordinul executiv al lui DeSantis s-a concentrat pe interzicerea avortului de 15 săptămâni. În iunie, după ce Curtea Supremă a SUA a anulat protecțiile federale împotriva avortului consacrate în decizia Roe v. Wade din 1973, Warren a semnat o declarație în care spunea că nu va judeca persoanele care fac avorturi încălcând noua lege.

„Warren a declarat în mod clar, fără echivoc și public că biroul său nu va judeca încălcările legilor penale din Florida și nu va interzice efectuarea anumitor avorturi pentru a proteja viața copilului nenăscut”, se arată în ordinul executiv, potrivit Politico.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Iata un nou pas in promovarea ideologiei progresiste, un procuror care declara ca pentru “binele omenirii” nu va aplica legile tarii. In felul asta este subminat statul de drept si se da liber bunului plac in aplicarea legilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate