duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATEOMV susține că nu va plăti taxa de solidaritate în România, deoarece...

OMV susține că nu va plăti taxa de solidaritate în România, deoarece veniturile nu depășesc 75% din cifra de afaceri. În Austria, Grupul plătește 150 de milioane de euro

Grupul OMV a anunțat că se așteaptă ca taxa de solidaritate din Austria să aibă un impact negativ de aproximativ 150 milioane euro pentru anul 2022, conform Economedia.

„Pe baza cifrelor financiare preliminare, ne așteptăm la un impact negativ al taxei de solidaritate de aproximativ 150 de milioane de euro pentru anul 2022. Aceasta va fi plătită în 2023”, au transmis reprezentanții OMV.

În același raport al evoluției financiare a companiei, OMV Petrom arată că nu va plăti această contribuție și în România.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„În baza rezultatelor noastre financiare preliminare aferente anului 2022 și a prevederilor acestei ordonanțe de urgență, ne așteptăm că OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având sub 75% din cifra de afaceri din sectoarele definite: extracția țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului”, subliniază OMV.

Guvernul României a aprobat, la finalul anului 2022, transpunerea Regulamentului de impozitare a super-profiturilor companiilor din energie, în urma măsurii urmând să fie încasați într-un fond special 3,9 miliarde de lei.

Conform actului normativ, societățile comerciale care desfășoară activități în sectoarele țițeiului, gazelor naturale, cărbunelui și rafinăriile vor plăti o contribuție de solidaritate de 60% pentru ceea ce depășește cu mai mult de 20% media profiturilor pe ultimii patru ani, respectiv 2018, 2019, 2020 și 2021.

Din suma colectată în acest fond special, minimum 70% se vor distribui pentru finanțarea investițiilor strategice, precum și a investițiilor în eficiența energetică și în energie din surse regenerabile.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. pai toate sucursalele de corporatii isi exporta profitul catre baza ca sa nu plateasca taxe aici, nu e nimic nou si nu numai la omv. Ce-i drept companiile din energie au avut profituri mari pe fondul cresterii artificiale a preturilor. Statul daca ar vrea ar putea gasi parghii de constrangere, dar asta e situatia..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE