ȘTIRIO nouă formă de control al cetățenilor? Guvernul vrea ca firmele de...

O nouă formă de control al cetățenilor? Guvernul vrea ca firmele de curierat să transmită datelor românilor care cumpără ramburs către ANAF

Guvernul a adoptat,miercuri, 18 mai, o Ordonanță de Urgență(OUG) prin care toate firmele de  curierat vor trebui să raporteze lunar la ANAF informații cu toate datele românilor care au făcut cumpărături online și plătesc ramburs(n.r. la primirea coletului).

Cu alte cuvinte, ANAF va primi lista tuturor celor care comandă online diverse lucruri, chiar dacă nu fac obiectul vreunei investigații fiscale, al vreunui control în acest sens.

Motivarea acestei decizii, care pune sub semnul întrebării scopul prelucrării datelor cu caracter personal, are la bază, controlul asupra agenților economici care desfășoară activități în mediul online.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe,  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului  R3media.

Sub pretextul că nu îi poate controla pe toți operatorii economici din online, ANAF va cere datele  firmelor de curierat, în care vor fi informații cu privire la comenzile cu plata ramburs, atât despre vânzător, cât și despre cumpărător.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar  Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Astfel, furnizorul de servicii poștale de trimitere contra ramburs este obligat, sub rezerva respectării inviolabilității secretului corespondenței, să furnizeze lunar, organului fiscal central informații referitoare la trimiterile poștale care au ca și particularitate achitarea de către destinatar expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, a contravalorii bunului care face obiectul trimiterii poștale înregistrate, se arată în OUG adoptată de guvernul Ciucă.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Ce se întâmplă cu protecția datelor cu caracter personal?

Guvernul României nu a văzut niciun impediment în adoptarea acestei Ordonanțe de Urgență. A plasat întreaga responsabilitate privind protecția datelor cu caracter personal către firmele de curierat, iar ANAF s-a împovorat cu teancuri de hârtii. Dacă scopul acestei OUG era doar controlul asupra agenților economici, ANAF putea solicita de la firmele de curierat doar lista comenzile, fără datele expeditorului(destinatorului), având în vedere că nu fac obiectul vreunui control.

Firmele de curierat privind informațiile despre toți românii care cumpără online sunt stocate pentru o perioadă de cinci ani.

 

 

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...