sâmbătă, septembrie 23, 2023
ACTUALITATEIon Țiriac dă de înțeles că Simonei Halep i s-a făcut o...

Ion Țiriac dă de înțeles că Simonei Halep i s-a făcut o nedreptate: Cum să tărăgănezi viața unui om un an de zile? Ori ești netrebnic, nu știi despre ce e vorba și lași pe alții, ori dacă nu e ceva suspect, ghici ciupercă ce-i!

Fostul mare tenisman Ion Țiriac spune că este absolut incredibil că Tribunalul Doping a tărăgănat timp de un an de zile decizia  în cazul Simonei Halep.

Influentul om de tenis spune că fie Simona Halep a fost vinovată, fie nu a fost, caz în care decizia trebuia să vină imediat, nu după un an de zile, timp în care sportiva noastră a fost suspendată.

„Decizia este utopică. Da, au fost greșeli care s-au făcut și de la început toată lumea din jurul ei trebuia întrebată, începând cu tăticul, mămica, cățelul, pisica, antrenor, fizioterapeut sau mental coach.

Nu era nimic înjositor să-i întrebi ce se întâmplă, ce a făcut. Că Simona Halep nu a luat voluntar îmi bag mâna în foc și acum. N-am comentat și n-o să comentez foarte mult, pentru că o treabă atât de sensibilă încât eu, în tot anul ăsta, am văzut-o o dată sau de două ori.

I-am pus mâna pe umăr și i-am zis că nu eu, ci toți suntem alături de ea, să aibă puțin curaj. Însă, cineva să-și bată joc de viața ei, de cariera uneia care a fost numărul unu… Este un pic cu semne de întrebare. Numărul unu!

Dacă, într-adevăr, era vineri negativă iar luni pozitivă, s-a întâmplat acel lucru în acele trei zile, cu acel scor aproape de neconceput… Eu pot să stau aici aproape câteva ore și să încep de la 1998.

(…) Eu sunt unul din cei 5-6 care au fost delegați să facem WADA în anii 90. Și cred că e un organism bun dacă se ține de treaba bună, logică și normală. Eu am fost cel care a spus ‘chiar dacă un sportiv e ținut de trei cu gura deschisă și al patrulea îi bagă pe gât, e pozitiv!’.

Însă, ce argumente sunt? Despre ce vorbim aici? Despre n zile de tărăgănat. Cum să tărăgănezi viața unui om un an de zile? Ori ești netrebnic, nu știi despre ce e vorba și lași pe alții, ori dacă nu e ceva suspect, ghici ciupercă ce-i!

Am mai găsit ceva, o altă invenție – pașaportul biologic. Ea, în avionul care o ducea de la Alba la Neagra, în closet și-a schimbat sângele, sau ce a făcut? Dar e în regulă și aia. Dar de ce, în ziua în care au descoperit, nu i-au spus ‘Stop! Ești suspect?’.

Și suspectul are voie să-și continue activitatea până când e declarat vinovat. Nu ești vinovat înainte să știi de ce. ‘Eu ce fac cu viața mea?’.

Aici nu e vorba de jucat tenis, ci de viața unui individ care, la 13 ani, a hotărât, probabil împreună cu familia, iar apoi singură la 15, să aibă grijă singură de corpul ei, ca să poată juca tenis, și a avut dreptate, bravo! I-am dat curaj întotdeauna. Acum a ajuns în situația de azi”, a spus Țiriac.

Simona să dea în judecată pe toată lumea

Marele fost sportiv român e convins că Simona nu s-a dopat intenționat și îi recomandă să dea în judecată pe toată lumea.

„Ce-i rămâne de făcut? Eu, ce aș face, aș da în judecată pe toată lumea. Dar pe toată lumea! Un an întârziere, de ce, cum? Iar cei care mi-au dat suplimentul să-și asume responsabilitatea. N-ai cum! Pe vremea mea, antrenorul era unul ca mine.

Luam un copilaș la 13-14 ani și îl făceam campion mondial. Dar în viața mea n-am câștigat un leu pentru antrenorat. Am fost manager, sigur că da. Managerul se uită și la treaba asta, la ce face sportivul.

Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar în mod normal câștigă 80% din tot venitul ei în afara tenisului. Cu acest om, care și-a câștigat meritele, ce se întâmplă în viitor?

Pentru un proces la New York trebuie să pui deoparte 5 milioane de dolari. Sigur! Dar e viața ei, iar cei care s-au jucat cu ea ar trebui să fie responsabili. Și am terminat cu Simona”, a explicat Țiriac.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

3 COMENTARII

 1. Ca loviți de CĂRĂMIZI, marii investitori încep să vorbească.

  Presa liberă, care ne-a plâns decenii pe umăr că avem prețuri ca în Vest și salarii „românești” să nu rateze ocazia acestui filon de aur: să explice poporului (român) importanța lucrului bine făcut, anume de a fi de talie internațională și ca muncitor pălmaș (precum Simona). Ca să-i motiveze, ar face bine să meargă la „magnat”, să-i afle și să-i publice secretul:

  CUM FACE UN PĂLMAȘ DE ÎNALTĂ CALIFICARE 80% DIN VENIT ÎN AFARA DOMENIULUI DE SPECIALITATE ?!

  SECRETUL ĂSTA AR TREBUI SĂ RIDICE ROMÂNIA PESTE NOAPTE! (”no pun intended”, cum ar zice Democrația!)

  P.S.

  Simona ne-a făcut fericiți de multe ori (din cine știe ce rațiuni). Dacă are vreo vină sau nu, eu nu știu (Democrația e în stare de orice: de la a trișa, până la a te duce la disperare … în mod „curat cinstit”!). Ea este unul din „privilegiații” sistemului: muncește precum „ultimul hamal” și are și fericirea de a fi „patron”: are o întreagă echipă care „lucrează pentru ea” (și nu pe „salariul minim pe economie”, precis). De aici drama șomajului Simonei – că în primejdie să ajungă cerșetor în stradă deocamdată n-are cum să fie. Iar ca antreprenor inteligent, Simona poate da liber angajaților când „nu-i de lucru”, ca să facă economie (și să investească „inteligent” „resursele”).

  Sper să aibă cel puțin succesul în viață al celebrului său mentor, nea Ion Țiriac (și el ne-a făcut fericiți la vremea lui, alături de inimitabilul Ilie Năstase!). Nu de alta, dar să aibă timp și pentru sine și ai săi.

  Oricum, mai bine om de rând decât așa viață: pe lângă toate necazurile, să ajungi și în gura presei libere (și a comentatorilor săi!).

 2. „Un sportiv de talia lui Halep a câștigat bani pe teren, dar ÎN MOD NORMAL câștigă 80% din tot venitul ei ÎN AFARA TENISULUI.”

  Democracy, free markets and the Rule of Law.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate