ACTUALITATEImunologul Radu Ciornei spune că cel puțin 26% din populație a fost...

Imunologul Radu Ciornei spune că cel puțin 26% din populație a fost infectată: Cel puțin 1 din 4 români a avut covid-19

În timp ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat că până la 19 ianuarie s-au înregistrat 697.898 cazuri de covid-19 în România, imunologul Radu Ciornei crede că numărul real este mult mai mare.

El a susținut că numărul real este de 5 milioane, adică peste 26% din populație.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Din ceea ce observ în jurul meu, lumea vede că are simptome, stă acasă și nu se mai testează. Sunt foarte mulți care procedează astfel. Eu cred că până în momentul de față, cel puțin 5 milioane de români au avut boala”, a declarat Radu Ciornei pentru B1.ro.

Imunologul sucevean, membru al USR Suceava, subliniază faptul că cifrele pandemiei rămân în continuare la un nivel destul de ridicat.

Hrănește bine(le)!Cumpără suplimentul alimentar Apilarmel și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

„Eu am un indicator mare după care mă ghidez, care nu poate fi ascuns: numărul de oameni de la ATI. Numărul persoanelor aflați într-o stare gravă de sănătate nu a scăzut prea mult, în ultimele săptămâni. A ajuns la puțin peste 1.000, vorbim despre o scădere de aproximativ 10%.

România este o țară care testează puțin și în costă foarte mult să faci asta, niște sute de lei. Iar statul nu a descurajat, dar nici nu prea a încurajat testarea pe o scară foarte largă”, a mai declarat imunologul.

Și medicul Virgil Musta a împărtășit un punct de vedere similar cu cel al imunologului Radu Ciornei, în toamna anului trecut.

„Statistic, în baza unui studiu efectuat în urmă cu câteva luni, într-o perioadă în care se efectuau mai puține teste, la o persoană diagnosticată pozitiv, erau alți 10 purtători ai virusului, nediagnosticați.

Discuția se purta când aveam 300-400 de cazuri depistate, la începutul pandemiei. Acest lucru depinde foarte mult de numărul de teste care se efectuează în comunitate și de persoanele cărora li se fac. Sunt situații în care li se fac celor care au simptomatologie sau cu screening în masă”, spunea dr. Virgil Musta în octombrie 2020, pentru B1.ro.

Potrivit datelor oficiale, în România au fost înregistrate 697.898 de infectări cu SARS-COV-2. 630.236 de pacienți au fost declarați vindecați, 17.369 au decedat, iar 8.417 se află spitalizați, dintre care 1.050 la ATI.  Conform informațiilor oferite de autorități, rezultă o rată de deces de aproximativ 2,5%.

Dacă ipotezele celor doi specialiști ar fi reale, înseamnă că rata de deces ar fi undeva la 0, 35%.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...