sâmbătă, iulie 13, 2024
ACTUALITATEMoment oportun | Agenția europeană antifraudă o investighează pe Marine Le Pen...

Moment oportun | Agenția europeană antifraudă o investighează pe Marine Le Pen înainte de alegerile prezidențiale din Franța

Procurorii de la Paris cercetează un raport al agenției de fraudă a Uniunii Europene care o acuză pe Marine Le Pen, candidată la președinția Franței, și pe alți membri ai partidului său că au folosit abuziv fonduri publice în timp ce lucrau în Parlamentul European.

Raportul a fost dezvăluit de site-ul francez de știri de investigații Mediapart, cu câteva zile înainte ca Le Pen să se confrunte cu actualul președinte, Emmanuel Macron, în turul doi al alegerilor prezidențiale care ar putea determina direcția viitoare a Europei.

Avocatul partidului condus de Marine Le Pen, Rodolphe Bosselut, a spus că neagă faptele celor acuzați și a pus sub semnul întrebării momentul publicării Mediapart, chiar înainte de turul doi al alegerilor prezidențiale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Macron, un centrist pro-UE, are un avantaj față de Le Pen în sondaje, înaintea votului de duminică, deși diferența este mai mică decât în anul 2017, atunci când finala s-a dat tot între cei doi candidați.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Agenția europeană de fraudă OLAF și-a prezentat luna trecută raportul la Parchetul din Paris, care este „în curs de analiză”, a declarat luni procuratura. Nicio investigație oficială nu a fost încă deschisă și nu au fost făcute publice alte detalii.

Potrivit Mediapart, raportul OLAF a constatat că Le Pen, alături de fondatorul partidului Jean-Marie Le Pen, care îi este și tată, și alți membri de partid care au lucrat în Parlamentul European au folosit 617.000 de euro din bani publici din motive „fictive”, în special în beneficiul firmelor apropiate partidului. Biroul de fraudă solicită rambursarea fondurilor și eventualele taxe de fraudă și deturnare de fonduri.

OLAF i-a acuzat pe membrii partidului de „încălcări grave” și a spus că „comportamentul inadecvat” al membrilor Mitingului Național – numit anterior Frontul Național – „a pus în pericol reputația instituțiilor Uniunii”, potrivit Mediapart.

Nu este prima dată când Marine Le Pen și partidul ei sunt acuzați că au folosit abuziv fondurile UE. Printre alte chestiuni juridice cu care s-a confruntat partidul ei, Le Pen s-a confruntat, preliminar, în 2018, pe baza unei investigații separate a OLAF, care acuza membrii Mitingului Național că folosesc asistenți din statul de plată al Parlamentului European pentru activitatea politică a partidului, conform Breitbart.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE