joi, februarie 29, 2024
ACTUALITATEFranța | Primul sondaj care o dă pe Marine Le Pen drept...

Franța | Primul sondaj care o dă pe Marine Le Pen drept câștigătoare în fața lui Emmanuel Macron. Cetățenii ar fi nemulțumiți de faptul că actualul președinte s-a folosit de războiul din Ucraina pentru a-și crește popularitatea și că evită confruntarea directă cu ceilalți contracandidați

Un sondaj realizat de institutul francez Atlas Intel a devenit primul care indică că Marine Le Pen ar putea să-l învingă pe președintele Emmanuel Macron în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Sondajul Atlas a arătat că niciunul dintre candidați nu va obține cel puțin 50% din voturi în primul tur al alegerilor de duminică, declanșând astfel un al doilea tur de scrutin. Potrivit sondajului, în primul tur, Macron ar fi clasat pe primul loc cu 27% din voturi, Marine Le Pen pe locul doi cu 20,7%, iar Jean-Luc Mélenchon pe locul trei cu 18,1%.

În al doilea tur, însă, sondajul Atlas arată că Le Pen îl învinge pe Macron cu 50,5% la 49,5%.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

În timp ce Atlas, așa cum fac în mod obișnuit agențiile de sondaj, nu a comentat datele sondajului, analiștii spun că Le Pen a reușit să-l ajungă din urmă pe Macron datorită campaniei pe care a avut-o, în timp ce Macron s-a abținut în mare parte de la o campanie directă și chiar a fost acuzat de folosirea războiului din Ucraina ca pretext pentru a evita confruntarea directă cu rivalii.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Le Pen a făcut o campanie de proximitate, vizitând o mulțime de orașe și sate mici. Călătoriile ei nu au fost foarte mult acoperite de presa națională, dar au avut un mare ecou în presa locală”, a declarat Mathieu Gallard, director de cercetare la firma de sondaje Ipsos.

„A dat o impresie de proximitate, ceea ce este foarte important pentru alegătorii francezi”, a adăugat el.

De asemenea, Macron a făcut o serie de declarații controversate în ultimul timp, susținând că Franța „nu este copleșită” de imigrația în masă, în ciuda sondajelor care arată că majoritatea francezilor au o viziune complet diferită. El a mai spus că francezii nu au dreptul la autoapărare, după ce un fermier a împușcat un hoț care i-a intrat pe proprietate.

Sondajul Atlas a fost realizat în perioada 4-6 aprilie folosind un eșantion reprezentativ de 1.946 de persoane, cu așa-numita metodă de interviu web asistat de computer (CAWI). Are o marjă de eroare de 5 procente.

Macron continuă să refuze o dezbatere electorală cu ceilalți contracandidați

Actualul președinte francez a refuzat, marți, să participe la o dezbatere electorală cu contracandidații săi la postul France 2, invocând agenda încărcată, transmite agenția EFE.

Este a doua oară când liderul de la Elysee refuză participarea la o astfel de dezbatere, stârnind critici din partea celorlalți candidați, conform Agerpres.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

1 COMENTARIU

  1. Grandoarea protestelor din Franța din ultimii ani evidențiază destul de clar șansele lui macrou uscat. ACESTEA SUNT ZERO !!!
    Realegerea lui depinde doar de cât o să poată fura…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE