miercuri, decembrie 11, 2024
ACTUALITATEAlegeri prezidențiale în Franța: Macron și Marine Le Pen merg în turul...

Alegeri prezidențiale în Franța: Macron și Marine Le Pen merg în turul 2. Diferență de doar 4,19% în favoarea lui Macron

ACTUALIZARE 10:05/11.04 După numărarea a 97,6% dintre voturi, în frunte se află Emmanuel Macron cu 27,6% dintre voturi, urmat la mică distanță – 4,19% – de către Marine Le Pen cu 23,41%.

Pe locul trei se află socialistul Jean-Luc Melenchon, cu 21,95% dintre sufragii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Duminică 10 aprilie a avut loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța.

După primele sondaje realizate la ieșirea de la urne, pe primul loc este președintele în funcție, Emmanuel Macron, care ar avea 28,1% dintre voturi, urmat de candidatul Frontului Național (RN), cu 23,3%. Pe locul trei s-ar situa stângistul Jean – Luc Melenchon, cu 20,1% din voturi.

Eric Zemmour este pe locul 4, cu 7,2% în fața lui Valerie Pecresse, cu 5%. Deja, candidatul socialist Anne Hidalgo , care a obținut în jur de 2,1% dintre voturi, și-a anunțat susținerea pentru Macron, scrie Le Monde.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău cartea „Ghidul incorect politic despre anii ’60” de J. Leaf și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media

Asemenea, se pare că Zemmour își va anunțat susținerea pentru Le Pen, în turul 2. Runda decisivă va avea loc pe 24 aprilie.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

10 COMENTARII

    • Dacă Le Pen nu era de-a sistemului se putea înscrie măcar pe liste?
      Cine-a zis că cel mai bine controlezi opoziția conducînd-o?

      • Lucrurile acestea nu pot fi judecate atat de simplu. Daca ar fi fost simplu, cu totul alta ar fi fost istoria.
        Daca sultanul stia ca Mihai Viteazul va lupta impotriva turcilor il mai punea Domn al Tarii Romanesti? Sau pe Vlad Tepes?
        Nu stiu cat de implicata este Le Pen in sistem, dar de sustinut sustine principii conservatoare. Este sincera? Le va aplica daca ajunge sa castige? Nici asta nu stiu. Insa totusi o prefer pe ea la conducerea Frantei decat pe Macron.

        • Lumea e condusă de cîteva familii și acum și atunci. Mihai, fiul unei grecoaice și al unui negustor bogat, a fost primul ce a legat românii de glie.
          Curiozității
          Prima nevastă a lui J M LePen, cu care a avut trei fete, printre care și Marine, a fost, atunci, la a doua căsătorie. Și-a părăsit familia și, cred după divorț, a pozat goală pușcă la Playboy.

  1. Aceste alegeri urmează logica generală a celor precedente din 2017. Macron este un președinte nominalizat mai degrabă din străinătate decât de comunitatea franceză și de partidele politice franceze, care în timpul președinției sale a reușit să submineze economia franceză, distrugând independența sectorului energetic dacă ar fi să ținem cont de faptul că marile companii, care produc turbine pentru centralele nucleare, au ajuns să fie deținute nu de francezi, ci de americani.
    În consecință, Franța și-a pierdut independența energetică, totodată compromițându-și inclusiv capacitățile de apărare (deoarece anumite elemente care intră în alcătuirea acelor turbine sunt folosite și pentru portavionul nuclear Charles de Gaulle).
    În plus, Macron a dus la retragerea Franței din Republica Centrafricană, din Niger și dintr-o serie de alte țări, inclusiv din Mali, unde prezența franceză a fost redusă la minim. Aceasta pare să fie o continuare a politicii fostului prim-ministru francez Edouard Balladur, începută cu aproximativ 30 de ani în urmă.
    Dar Macron a fost cel care, prin acțiunile sale, a condus la rezultate atât de dureroase pentru Franța: fără cooperarea cu țările africane va fi extrem de dificil să vorbim despre o Franță independentă energetic.
    Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele lui Macron – se poate vorbi și despre reducerea finanțării armatei, politica agresivă nereușită din Siria, apoi din Europa de Est, unde soldații francezi sunt dispersați în diverse garnizoane complet fără noimă. Apoi mai există un conflict cu generalii din Franța, confirmat printr-o scrisoare deschisă a personalului militar superior în primăvara lui 2021, potrivit portalului „Valeurs Actuelles”.
    Democrația în Franța de astăzi este extrem de nereprezentativă, ceea ce i-a permis lui Eric Zemmour, în fruntea partidului său Reconquista, să vorbească despre contextul unui război civil în curs de extindere.
    Dar Poziția lui Melenchon s-a consolidat oarecum pe fundalul evenimentelor în curs, iar acest aspect s-ar datora faptului că agenda de stânga devine din ce în ce mai relevantă în Franța, deoarece a fost mereu o națiune a tendințelor de stânga – stânga în sensul bun al cuvântului – o țară a „sărăciei civilizate”, după cum îmi place s-o numesc. Tocmai de aceea Melenchon se află destul de aproape de idealurile francezilor: valori tradiționale, un loc de muncă liniștit, un salariu decent, o viață normală și, mai ales, o poziționare cât mai departe de SUA, francezul de rând considerându-se oripilat de comportamentul lui Macron care, în timpul călătoriilor sale, se manifestă stânjenit de limba franceză și își neagă istoria propriei țări.
    Așadar, Melenchon poate decide rezultatul votului, dar, după părerea mea, nu în favoarea Marinei le Pen. Există un fel de înțelegere între autoritățile franceze (sesizată de multă vreme) și anume: dacă câștigă în primul tur Le Pen și Adunarea Națională, atunci toată lumea votează pentru partidul opus. În acest context, Melenchon va lua partea lui Macron, care întruchipează actualul establishment.
    Zemmour la rându-i nu oferă niciun program, prin urmare nu există „sânge proaspăt” în arena politică.
    De asemenea, sunt o mulțime de mișcări naționaliste în Franța care progresează împreună cu armata, întrucât se consideră că va fi mai degrabă salvată de provincii decât de centru. Pentru că centrul distruge teritoriul și pentru că încă din epoca lui Napoleon acesta a fost împărțit în unități teritoriale fără a ține cont de granițele istorice. Destul de ciudat, dar sub puterea regală erau mai multe libertăți, deși existau parlamente regionale.
    Dacă Sarkozy l-a distrus pe Muammar Gaddafi, Macron a continuat deteriorarea liniei politice generale stabilite de Balladur, punând o bombă cu ceas sub supraviețuirea statului francez în forma sa actuală.
    Cât despre Europa de Est, Macron este extrem de perfid, ca să nu spun josnic. În interiorul țării sale, el ia deschis poziții anti-ruse, încercând în același timp să se prefacă a fi un lup în blană de oaie atunci când intră la negocieri cu președintele rus Vladimir Putin. Tot actualul lider de la Palatul Elysee îl sprijină pe șeful Statului Major generalul Thierry Burkhard, care a vehiculat un text oficial printre soldații și ofițerii francezi ce poziționa Franța în război cu Rusia. Astfel, el a distrus cel de-al doilea pilon (după Africa) al politicii lui De Gaulle – dependența de Rusia și sprijinul ei în organizarea neutralității cu Statele Unite. Macron a rupt de fapt acest centru de echilibru, deplasând brusc cursorul spre Washington și, prin urmare, a scos Franța dintr-o poziție stabilă. Acesta este un alt minus colosal pentru care, desigur, proprietarii lui Macron i-au mulțumit, dar care este contrar intereselor națiunii franceze.
    Tot Macron a intensificat imigrația în țară. Acum, populația ucraineană vine în masă, ceea ce provoacă un alt val de nemulțumire spontană în ceaunul deja fierbinte al imigranților din Africa și din Orientul Mijlociu. Fiind un participant asiduu la multe aventuri armate americane în Orientul Mijlociu și Asia Centrală, din Afganistan până în Siria, a exacerbat și mai mult instabilitatea, iar acum imigranți care vin din aceste țări se consideră îndreptățiți să ceară Republicii Franceze azil, adăpost și hrană, deoarece țările lor au fost distruse cu complicitatea Franței.
    În concluzie, „planul cincinal” al guvernării Macron este reprezentat de fiasco-ul politicii externe franceze, de triumful globalismului și de abandonarea de către Franța a propriilor interese naționale. După cum se constată, nu numai România se află într-o situație catastrofală. Din păcate!

  2. Daca e socialist , se poate presupune.Oricum declaratia geniala a lui Stalin e mai actuala ca niciodata:’Nu conteaza cum se voteaza conteaza cine numara voturile.Cam de pe aici isi trag seva democratiile “lumii libere” contemporane.

  3. Încă mai credeți în alegeri libere și cinstite? Măcar c-ați trăit plan-demia ar trebui să vă deschidă ochii și destupa urechile.

  4. Daca Macrou ramane in fruntea preferintelor electoratului cu fițe din Franta dupa 2 ani de mizerii si desconsiderari…….inseamna ca poate sa conduca in continuare destinele natiei cu pretentii nejustificate! Felicitari pentru consecventa in orbecaiala! Urmeaza marea manipulare dintre tururi avand in vedere ca material de manipulat este berechet!

    • In campanie a promis sa nu il sustina pe Macron, acum a anuntat ca nu o sustine pe Le Pen. Melenchon este stangist, ce te astepti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE