marți, iunie 6, 2023
ACTUALITATEMarine Le Pen, principala contracandidată a lui Emmanuel Macron, se opune sancțiunilor...

Marine Le Pen, principala contracandidată a lui Emmanuel Macron, se opune sancțiunilor Rusiei pentru exportul de gaz | Nu vreau ca poporul să sufere

Marine Le Pen, candidată la alegerile prezidențiale din Franța, ajunsă deja în turul al doilea, susține că sancțiunile impuse de Uniunea Europeană Rusiei pentru exportul de gaz și petrol nu sunt utile populației franceze, informează BBC.

Principala contracandidată a lui Emmanuel Macron consideră că populația nu ar trebui să sufere din cauza acestor sancțiuni pentru exportul de combustibil, însă, este de acord cu celelalte măsuri luate de oficialii Europei, pentru a descuraja războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei.

„Nu vreau ca poporul francez să sufere conscințele sancțiunilor pe petrol și gaze naturale”, s-a exprimat Marine Le Pen, într-un interviu acordat  France Inter Radio, relatează sursa menționată.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Franța este una dintre țările care importă masiv gaz din Rusia. Uniunea Europeană a fost de acord ca statele membre să se întoarcă la energia pe cărbune, ca sursă alternativă de energie, pentru a nu mai fi „dependente” de gazul rusesc.

Pe de altă parte, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis ca importurile de gaz să se deruleze în ruble(moneda națională a Rusiei). Măsura a fost luată de Rusia ca „răspuns” la decizia UE de a renunța la importurile de gaz, prin perturbarea bugetelor statelor „dependente” de combustibilul rusesc. Oficialii de la Kremlin spun că se vor orienta pe piața importurilor din Asia.

Potrivit ministrului Energiei, Virgil Popescu, România este una dintre țările care importă cel mai puțin gaz din Rusia.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

  1. „Pe de altă parte, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a decis ca importurile de gaz să se deruleze în ruble(moneda națională a Rusiei). Măsura a fost luată de Rusia ca „răspuns” la decizia UE de a renunța la importurile de gaz, prin perturbarea bugetelor statelor „dependente” de combustibilul rusesc. Oficialii de la Kremlin spun că se vor orienta pe piața importurilor din Asia.”

    Când credeam că am priceput și eu ceva, presa liberă mă contrazice!

    Credeam că motivul de bază pentru trecerea la ruble era ca banii să ajungă în Rusia, nu să fie sancționați undeva pe traseu (lucru deja întâmplat).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

36,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate