News ȘTIRI Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce...

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, a declarat în cadrul unei întâlniri online cu activiste din organizații non-guvernamentale, că pandemia de coronavirus a arătat există o cultură dominată de bărbați, rezultată în urma a mii de ani de patriarhat, care „face rău tuturor”.

„Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor: femeilor, bărbaților, fetelor și băieților”, a spus el la întâlnirea din 31 august, după cum informează siteul ONU.

Guterres nu s-a oprit aici și a criticat guvernele țărilor pentru că în timpul pandemiei au redus din fondurile destinate „sănătății reproducerii”, un eufemism pentru avort.

„Toate femeile au dreptul la egalitate, la servicii de sănătate sexuală și a reproducerii. Guvernele au responsabilitatea să se asigure că femeile și fetele pot accesa aceste servicii și în timpul unei crize”, a mai adăugat Secretarul General al ONU.

De precizat este că tema „societății patriarhale” care ar „oprima femeile și minoritățile” este comună extremei-stângi. De altfel, exprimarea „societate patriarhală” se referă de fapt la cultura dezvoltată în spațiul european în ultimii 2.000 de ani, acest lucru fiind evident la recentele revolte din Statele Unite, acolo s-au dărâmat, incendiat sau demolat statui, monumente, biserici, în numele „egalității”.

Această atitudine se numește „woke”, un cuvânt derivat care semnifică faptul că o persoană s-a „trezit” și acum vede toate nedreptățile sociale. Cultura „woke” este promovată de stânga politică, reprezentată în Statele Unite de către Partidul Democrat.

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul globalist și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume cauze conservatoare și/sau naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă dorești să ai ce citi în continuare, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3Media

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

IMPORTANT

Campania R3Media a strâns 3.440 de lei din cei 17.561 lei...

Dragi prieteni ai R3Media, sunteți extraordinari! Campania de donații pentru luna septembrie s-a încheiat ieri cu un bilanț care mi-a depășit așteptările: din necesarul de...

Cele mai citite

Articole relaționate