sâmbătă, decembrie 2, 2023
ȘTIRISecretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce...

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, a declarat în cadrul unei întâlniri online cu activiste din organizații non-guvernamentale, că pandemia de coronavirus a arătat există o cultură dominată de bărbați, rezultată în urma a mii de ani de patriarhat, care „face rău tuturor”.

„Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor: femeilor, bărbaților, fetelor și băieților”, a spus el la întâlnirea din 31 august, după cum informează siteul ONU.

Guterres nu s-a oprit aici și a criticat guvernele țărilor pentru că în timpul pandemiei au redus din fondurile destinate „sănătății reproducerii”, un eufemism pentru avort.

„Toate femeile au dreptul la egalitate, la servicii de sănătate sexuală și a reproducerii. Guvernele au responsabilitatea să se asigure că femeile și fetele pot accesa aceste servicii și în timpul unei crize”, a mai adăugat Secretarul General al ONU.

De precizat este că tema „societății patriarhale” care ar „oprima femeile și minoritățile” este comună extremei-stângi. De altfel, exprimarea „societate patriarhală” se referă de fapt la cultura dezvoltată în spațiul european în ultimii 2.000 de ani, acest lucru fiind evident la recentele revolte din Statele Unite, acolo s-au dărâmat, incendiat sau demolat statui, monumente, biserici, în numele „egalității”.

Această atitudine se numește „woke”, un cuvânt derivat care semnifică faptul că o persoană s-a „trezit” și acum vede toate nedreptățile sociale. Cultura „woke” este promovată de stânga politică, reprezentată în Statele Unite de către Partidul Democrat.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate