ȘTIRISecretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce...

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres: Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor

Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, a declarat în cadrul unei întâlniri online cu activiste din organizații non-guvernamentale, că pandemia de coronavirus a arătat există o cultură dominată de bărbați, rezultată în urma a mii de ani de patriarhat, care „face rău tuturor”.

„Pandemia a demonstrat ceea ce știam cu toții: mileniile de patriarhat au dus la o lume dominată de bărbați, cu o cultură dominată de bărbați, care face rău tuturor: femeilor, bărbaților, fetelor și băieților”, a spus el la întâlnirea din 31 august, după cum informează siteul ONU.

Guterres nu s-a oprit aici și a criticat guvernele țărilor pentru că în timpul pandemiei au redus din fondurile destinate „sănătății reproducerii”, un eufemism pentru avort.

„Toate femeile au dreptul la egalitate, la servicii de sănătate sexuală și a reproducerii. Guvernele au responsabilitatea să se asigure că femeile și fetele pot accesa aceste servicii și în timpul unei crize”, a mai adăugat Secretarul General al ONU.

De precizat este că tema „societății patriarhale” care ar „oprima femeile și minoritățile” este comună extremei-stângi. De altfel, exprimarea „societate patriarhală” se referă de fapt la cultura dezvoltată în spațiul european în ultimii 2.000 de ani, acest lucru fiind evident la recentele revolte din Statele Unite, acolo s-au dărâmat, incendiat sau demolat statui, monumente, biserici, în numele „egalității”.

Această atitudine se numește „woke”, un cuvânt derivat care semnifică faptul că o persoană s-a „trezit” și acum vede toate nedreptățile sociale. Cultura „woke” este promovată de stânga politică, reprezentată în Statele Unite de către Partidul Democrat.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...