vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că există o „listă neagră” a companiilor...

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că există o „listă neagră” a companiilor care fac afaceri cu statul. O reziliere a contractului poate însemna imposibilitatea de a mai participa la licitațiile publice

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, susține că Guvernul a întocmit o „listă neagră” a companiilor care derulează afaceri cu statul și nu respectă clauzele din contracte. O primă măsură pentru ca acestea să-și desfășoare activitatea conform sarcinilor asumate în scris, ar fi interzicerea de a mai participa la alte licitații publice pe care le lansează Guvernul, notează stiripesurse.ro.

„Există un black list și orice reziliere de contract nu va mai permite companiei respective să mai participe la licitațiile organizate de statul român, nu doar cu Ministerul Transporturilor, ci cu statul român. Există deja acest black list!”, a spus Sorin Grindeanu”, la o întâlnire cu jurnaliștii.

Oficialul de la Ministerul Transporturilor susține că sunt firme care rezilează contractele fără fundament, iar acest lucru conduce la întârzierea marilor lucrări pentru infrastructura României: construirea punctelor terminale de la aeroporturi, secțiuni de drum ale autostrăzilor.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Grindeanu spune că nu se poate interveni la în cadrul desfășurării licitațiilor publice, însă, istoricul marilor companii care întârzie lucrările și nu depun garanții pentru acestea, pentru a primi avansurile aferente proiectelor, poate conduce la interzicerea acelor firme de a mai lucra în cadrul proiectelor desfășurate de Guvern, nu doar cele ale Ministerului Transporturior.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ministrul Transporturilor a anunțat, printre altele, că  a reluat  licitația pentru Lotul 2 (Secțiunile E și D) al autostrăzii Lugoj-Deva, după patru luni de întârzieri. În maximum 10 zile, ar trebui să înceapă execuția lucrărilor.

„Pe secțiunile E și D ale Lotului 2, ce reprezintă sectorul lipsă din Autostrada Lugoj-Deva, urmează să fie construite faimoasele “tuneluri pentru urși” cu o lungime totală de 2,13 km”, a precizat Sorin Grindeanu.

 

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE