ACTUALITATEVicepremierul Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit...

Vicepremierul Raluca Turcan: Școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai puțin comunicativ și mai îndreptat spre leneveală

Vicepremierul Raluca Turcan recunoaște că școala online are efecte negative asupra elevilor, dând exemplul propriului copil afectat de cursurile în fața calculatorului, însă fără a lua în calcul o posibilă redeschidere a școlilor.

Școala online i-a schimbat comportamentului copilului meu, spune premierul Turcan, văzând ca posibilă rezolvare a acestei situații nu o eventuală redeschidere a școlii, ci o implicare mai mare a profesorilor, pentru ore online mai atractive.

„Aici sunt într-o dublă calitate – și de om politic, decident, și de mamă. Nu pot să nu fiu sinceră și să vă spun că școala online i-a schimbat comportamentul copilului meu. A devenit mai introvertit, mai absent, mai puțin comunicativ și inclusiv mai îndreptat spre leneveală.

Și aici apare provocarea pentru diriginți, pentru învățători, pentru profesori, în general, să facă aceste ore mai atractive și chiar să introducă partea de consiliere, să le explice copiilor ce se întâmplă și cum ar trebui să se adapteze la această perioadă.

Fără să fie luată în derâdere, există și provocarea pentru profesorii de sport. Mi-am surprins copilul ținând mâinile la cap și făcea abdomene stând pe scaun. I-am spus «dragul meu, ia aceste ore de sport, exact ca pe orele de la școală și încearcă să stai pe covor și să faci exerciții».

Aici trebuie îndemnați profesorii de sport să le explice că micile exerciții și mișcarea zilnică pot să-i mai scoată pe copii din această stare dificilă. Până la urmă, criza și-a pus amprenta și pe ei”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan, miercuri seară, la postul B1TV.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...