sâmbătă, aprilie 13, 2024
ACTUALITATEMinistrul Transporturilor anunță că CFR Călători suplimentează numărul vagoanelor și oferă gratuitate...

Ministrul Transporturilor anunță că CFR Călători suplimentează numărul vagoanelor și oferă gratuitate refugiaților din Ucraina

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că CFR Călători a suplimentat numărul de vagoane și a luat măsura gratuității pentru a facilita transportul refugiaților din Ucraina, conform Aleph News.

Cele mai circulate trenuri de către refugiați sunt Suceava – București, respectiv Sighet – București. Pentru prima rută se suplimentează cu 10-12 vagoane pe zi, iar pentru a doua rută cu 1-2 vagoane.

„CFR sprijină și acum. S-au suplimentat toate garniturile de tren dinspre Suceava. Vin cinci garnituri de tren zilnic. Pe fiecare din aceste garnituri de tren s-au adăugat vagoane. În plus, oamenii circulă gratuit în România și vor circula, în continuare, pe tot parcursul acestor evenimente pe care, sigur, cu toții cred că ni le dorim să fie cât mai scurte, iar pacea să revină în Ucraina.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Noi facem acest transport gratuit, dar nu doar CFR. În Portul Constanța, traficul cu mărfuri care venea pe Odessa și a fost schimbat pe Constanța, fiind situația în portul Odessa. Sunt în jur de șase-șapte mii de containere pe zi. Parte dintre ele sunt destinate Republicii Moldova, pentru că și Republica Moldova, parte din aprovizionare, o făcea de la Odessa. CNAIR-ul a făcut un culoar special pentru transportul acestor acestor containere din portul Constanța la Vama Albița. Și acest acest tip de transport este scutit de tot ceea ce înseamnă taxe de drum, de greutate și așa mai departe”, a declarat ministrul.

Anterior, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că personalul feroviar din stațiile feroviare Socola și Iași, de pe Regionala CF Iași și din Gara București Nord, asigură condițiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România. Pe toată perioada staționării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina beneficiază, inclusiv, de asistență din partea reprezentanților Primăriei București și a reprezentanților ONG-urilor.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE