vineri, aprilie 12, 2024
ACTUALITATEPremierul Nicolae Ciucă, discuție cu reprezentanții industriei alimentare: Guvernul a aprobat proiecte...

Premierul Nicolae Ciucă, discuție cu reprezentanții industriei alimentare: Guvernul a aprobat proiecte pentru susținerea investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală

Premierul Nicolae Ciucă a avut, joi, consultări cu reprezentanții patronatelor și sindicatelor din industria alimentară pe marginea securității alimentare și a soluțiilor guvernamentale de susținere a acestui sector pentru a depăși efectele generate asupra pieței de agresiunea rusă din Ucraina, de criza energetică și de măsurile restrictive din timpul pandemiei de Covid-19, potrivit Agerpres.

„Am dorit să avem această discuție atât pentru a ne consulta asupra măsurilor de sprijinire a industriei, cât și pentru a ne asigura că există stocurile necesare de produse alimentare pentru populație. La nivelul Guvernului am pregătit tot ceea ce este necesar pentru ca stocurile din rezervele de stat să poată susține o cerere suplimentară a pieței”, a spus prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat oficial al Guvernului, discuțiile s-au axat asupra măsurilor de susținere a economiei, de care va beneficia și sectorul alimentar, dar și asupra măsurilor dedicate sprijinirii industriei alimentare.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic – Despre încălzirea globală și ecologism, de Christopher C. Horner, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Opțional, firmele au posibilitatea, în perioada 1 aprilie 2022 – 30 iunie 2022, să transmită facturile emise în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura, indiferent dacă destinatarii sunt sau nu înregistrați în Registrul RO e-Factura, ceea ce va asigura trasabilitatea facturilor și va contribui la combaterea evaziunii fiscale.

Începând cu 1 iulie 2022 acest mecanism va deveni obligatoriu. Tot începând de mâine se va aplica proiectul «Radarul mărfurilor», prin care se va putea verifica trasabilitatea mărfurilor, indiferent de natura lor.

De asemenea, ministerele Energiei și Agriculturii lucrează la o soluție pentru includerea la finanțare din Fondul de Modernizare a proiectelor privind instalarea de noi capacități de producere a energiei prin sisteme de panouri fotovoltaice.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Totodată, pentru susținerea investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală, Guvernul a aprobat în ședința de ieri un Memorandum pentru asigurarea accesului la finanțare prin acordarea de garanții guvernamentale creditelor bancare, precum și a unor granturi.

Bugetul schemei de ajutor de stat este de peste 530 de milioane lei, sumele urmând a fi asigurate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Finanțelor. O altă soluție analizată la întrevederea de astăzi s-a referit la posibilitatea acordării unor facilități pentru păstrarea locurilor de muncă și crearea altora noi în industria alimentară”, se arată în comunicat.

Consultările între Guvern și reprezentanții patronatelor și sindicatelor din agricultură vor continua în perioada următoare la nivelul unui grup de lucru constituit la Ministerul Agriculturii.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

1 COMENTARIU

  1. Numai ce au aruncat miliardul pe vaccinele lui Pfizer, cu un parandărăt astronomic, probabil, și s-au trezit cu foamea,n ușă.Foamea nu este un agent electoral prea bun iar acum încep s-o dea cu interesul față de agricultura românească, cam absentă din afacerile și reglementările lor. Dacă, totuși, iese prost, e de la încălzirea globală, că doar ei n-au nici o răspundere, ci doar un fluturaș cu cinci pagini de sporuri salariale și o agendă de “sponzori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE