joi, septembrie 21, 2023
ACTUALITATEMinistrul sârb de interne sugerează că țara sa ar trebui să își...

Ministrul sârb de interne sugerează că țara sa ar trebui să își reconsidere aderarea la UE, după ce Occidentul pune presiuni pe Serbia pentru a sancționa Rusia

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, declară că Serbia ar trebui să își reconsidere obiectivul de a adera la Uniunea Europeană (UE) din cauza presiunilor occidentale de a se alătura sancțiunilor internaționale impuse Federației Ruse în contextul conflictului din Ucraina, relatează The Associated Press, citat de news.ro.

Ministrul sârb de Interne, Aleksandar Vulin, a răspuns joi la întrebarea unui reporter cu privire la un proiect de rezoluție al Parlamentului European prin care se cere Serbiei să adopte sancțiuni împotriva Rusiei dacă dorește cu adevărat să adere la UE.

Oficialul sârb a declarat pentru televiziunea de stat RTS că proiectul „indică în mod clar că Uniunea Europeană nu dorește Serbia în componența sa” și că „este timpul ca Serbia să își reconsidere, de asemenea, decizia de a rămâne pe calea aderării la UE”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cu toate că Serbia a votat în favoarea a trei rezoluții ale Națiunilor Unite care condamnă agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, țara balcanică a refuzat să se alăture sancțiunilor occidentale impuse Moscovei.

Vulin a vorbit și despre prietenia dintre Serbia și Rusia. „Suntem o națiune veche, seculară, istorică, care își alege prietenii. Rusia este prietena noastră”, a spus acesta.

În Belgrad, de-a lungul ultimelor două luni, au existat manifestații în stradă de susținere a Federației Ruse și totodată a prieteniei dintre sârbi și ruși.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Lăptișor de matcă crud și vei contribui la susținerea siteului R3media.

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate