ACTUALITATEVIDEO | Proteste violente în Olanda după ce autoritățile au anunțat o...

VIDEO | Proteste violente în Olanda după ce autoritățile au anunțat o carantină parțială de 3 săptămâni

Proteste masive au izbucnit sâmbătă în Olanda după ce premierul Mark Rutte a anunțat introducerea de noi restricții, echivalentul unei carantine parțiale, vineri, informează presa din această țară.

Poliția a folosit tunuri de apă asupra protestarilor care se opun restricțiilor aplicabile magazinelor, evenimentelor sportive și restaurantelor.

Rutte a declarat că magazinele non-esențiale se vor închide la ora locală 18:00, iar supermarketurile, restaurantele, cafenelele și hotelurile, la ora 20:00. Tot la ora 18:00 se vor închide saloanele cosmetice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Evenimentele sportive se vor desfășura fără spectatori, iar maximum patru persoane cu vârsta peste 13 ani vor avea voie să viziteze o altă gospodărie.

În schimb, cinematografele și teatrele vor rămâne deschise. Acolo unde nu se aplică certificatele verzi, se va reintroduce distanțarea fizică.

Industria restaurantelor a reacționat dur, un purtător de cuvânt afirmând că „Guvernul a depășit limita”. Weekend-ul trecut au fost mii de oameni în strada la Haga împotriva restricțiilor de la vremea respectivă.

Protestarii din această sâmbătă au aruncat cu pietre în forțele de ordine, care au folosit tunuri de apă. Sâmbătă, datele arătau 13 902 cazuri noi, a treia cea mai înaltă cifră de la începutul pandemiei, precum și 33 de morți. În Olanda, 82,4% din populația peste 12 ani este vaccinată cu ambele doze, echivalentul a 73% din populația totală.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...