ACTUALITATEPr. Savatie Baștovoi, către părinții care simt disperare în fața normelor din...

Pr. Savatie Baștovoi, către părinții care simt disperare în fața normelor din școli: Te revolți sau îți păstrezi puterile pentru un drum lung și istovitor. Dumnezeu poate rezolva orice situație

Părinții care simt disperare atunci când își văd copiii ajunși într-o școală căzută pradă unor experimente absurde au două soluții, anume revolta sau acceptarea cu nădejdea în ajutorul lui Dumnezeu, pentru scrie părintele Savatie Baștovoi, pe Facebook.

În situația creată există doar două posibilități: 1. dai foc la școală, parlament, guvern și smurd sau 2. te pui în poziție de supraviețuitor și faci minimul de greșeli, păstrînd puterile pentru un drum lung și istovitor din care să ieși întreg, explică părintele Savatie Baștovoi.

Redăm integral cuvântul părintelui Savatie Baștovoi:

„Odată cu începerea școlii, disperarea părinților care își văd copiii întegimentați într-un sistem experimental absurd atinge cote maxime.

Imposibilitatea de a interveni în vreun fel instalează în inimi neputința. Neputința este ceea ce distruge pe om. Conștiința propriei neputințe slăbește duhul. Puținătatea duhului, cum o numesc Sfinții Părinți, face orice lucrare imposibilă.

Atunci cînd ne pomenim într-o situație imposibilă, iar astfel de situații apar în viața fiecăruia, cel mai important este să ne punem inima într-o poziție de minimă suferință. Măcinarea și revolta lăuntrică nu rezolvă problema. Punerea inimii în poziția de minimă suferință este un exercițiu ascetic pe care îl realizăm prin răbdare și credință.

Credința că ceea ce la oameni nu este cu putință, la Dumnezeu este cu putință. Dacă Dumnezeu a scos pe izraileni din robia egipteană, poate să scoată pe oricine din orice situație. Pe unii i-a scos din groapa cu lei, pe alții din flăcările cuptorului.

În situația creată există doar două posibilități: 1. dai foc la școală, parlament, guvern și smurd sau 2. te pui în poziție de supraviețuitor și faci minimul de greșeli, păstrînd puterile pentru un drum lung și istovitor din care să ieși întreg.

În astfel de situații cel mai important este ca toți să gîndim la fel – gîndirea este ultima redută pe care nu o poate escalada diavolul. Dacă ne păzim mintea, restul le face Dumnezeu pentru noi. Un duh puternic poate să răstoarne lumea.

Atrageți-L pe Dumnezeu în lume. Împrieteniți-vă cu sfinții care, în situații mult mai grele, au răsturnat și schimbat imperii. Nu sîntem deloc singuri. Cerul e mai mare decît pămîntul. Și dacă cerul nu ar lumina, pămîntul nici nu s-ar vedea.

Pace tuturor.”

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 4.063 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...