ȘTIRICluj: O femeie vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni...

Cluj: O femeie vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de Terapie Intensivă

O femeie din județul Cluj, în vârstă de 70 de ani, vaccinată cu ambele doze de vaccin Pfizer, a murit recent în secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Turda, după ce a fost depistată cu Covid la două luni după rapel, scrie G4media.

Publicația citată afirmă că nu este un caz singular de infectare după rapel în spitalele din Cluj.

„O femeie de 50 de ani a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie cu Covid-19, cu formă moderată, după peste o lună de la a doua doză de vaccin. Sunt și alte cazuri de infectare după rapel la spitalele din Cluj. Dacă unele persoane s-au infectat între cele două doze, cu atât mai ciudat este cazul de la Turda, unde persoana își făcuse rapelul și a fost testată pozitiv la Covid la o perioadă considerabilă după. Vaccinurile, se știe, nu oferă protecție 100%, te poți infecta chiar dacă ești vaccinat, dar, cel puțin în cazul Pfizer, specialiștii spun că oferă protecție împotriva formelor severe. Te poți infecta, dar teoretic faci o formă ușoară”, scrie g4media.

Directorul medical al spitalului din Turda, Victor Andrașoni, nu-și explică de ce a murit femeia.

„Avea dozele făcute, avea titru de anticorpi mare, a fost confirmată cu Covid și avea afectare pulmonară de peste 85%. Asta a fost. Explicația este greu de găsit.”

Managerul spitalului, doctorul Stănilă Ovidiu, a transmis că: „Nu am o explicație, iar colegii mei infecționiști nu se pronunță deocamdată vizavi de particularitatea acestui caz.”

Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică din 14 aprilie, de la începutul pandemiei, la un număr de 34 persoane (1.1% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin) a survenit decesul. Dintre acestea, 32 (94.1%) erau vaccinate cu Pfizer, iar 2 (5.9%) cu Astra Zeneca.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

3 COMENTARII

  • Există frică și există neliniștea cea bună. Nu toată frica este rea. Se zice în popor ca „numai prostului nu-i este frică”. Adevărul ne face liberi, nu fricoși. Nu de puține ori, din frică ajungem la credință și chiar la Dumnezeu. Mai ales în fața bolii și a morții. Adevărul ne oferă șansa libertății prin oferirea ocaziei de a lua o hotărâre în cunoștință de cauză. Tuturor ne este frică. Diferența este în ce alegem a ne „odihni” această frică: în Dumnezeu sau în… altceva sau altcineva…

   • „Orice boală trupească are una sufletească”. (Pr. Dr. Ștefan Mindea, după ce a fost hirotonit)
    „Frica e de la Dracu’!”
    „Cînd ți-e frică de moarte ți-ai pierdut viața”.
    Dacă ai credință ști că nu te poți feri de mânia lui Dumnezeu orice-ai face.
    Să zicem că e molimă, cum crede cineva că muritori de rînd, de la big-pharma, pot dejuca planul lui Dumnezeu inventîndu-i leac?

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...