luni, septembrie 25, 2023
ACTUALITATEArhiepiscopul romano-catolic de București, de Paști: Europa de Vest a întors demult...

Arhiepiscopul romano-catolic de București, de Paști: Europa de Vest a întors demult spatele creştinismului / ÎPS Aurel Percă critică liderii UE: Au adoptat o ideologie de umanism ateu şi materialist, pe care o impun popoarelor

ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Romano-Catolic de București, a criticat atitudinea Occidentului față de credință, cu ocazia Paștilor,eveniment care a avut loc duminică.

În mesajul său, arhiepiscopul spune Europa de Vest „a întors demult spatele creștinismului”, iar Uniunea Europeană promovează „o ideologie de umanism ateu şi materialist”.

„De 16 ani România face parte din Uniunea Europeană. La 1 ianuarie 2007, cu toţii ne-am bucurat că facem parte din Uniunea Europeană. Am sperat că Europa secularizată va prelua spiritul creştin din ţările postcomuniste, în special ţările catolice, mai întâi, şi apoi din ţările ortodoxe, România, Bulgaria. Când Biserica din ţările din estul Europei a stârnit temeri legate de secularismul şi ateismul din ţările occidentale, euro-entuziaştii ne-au spus că se deschidea o mare oportunitate pentru aceste ţări, inclusiv pentru România, de a introduce valorile creştine în Uniunea Europeană. După câţiva ani, a devenit evident că echipele noastre guvernamentale cedau în faţa influenţei liderilor Uniunii Europene, care promovau un sistem de valori fără Dumnezeu”, a spus ÎPS Percă în predica de Paşti, rostită la Catedrala Sfântul Iosif.

Conducătorii Uniunii Europene cred că Dumnezeu nu mai este necesar pentru ca ei să creeze un singur stat pe continentul nostru, consideră înaltul ierarh romano-catolic.

„Europa de Vest a întors demult spatele creştinismului. În şcolile olandeze sau franceze, de exemplu, este prezentată de mult timp o viziune falsă asupra istoriei. Acolo se învaţă că civilizaţia a apărut în Europa doar ca urmare a Revoluţiei Franceze – la sfârşitul secolului al XVIII-lea – şi că ceea ce a fost înainte a fost doar întuneric şi înapoiere. Şi să ne gândim şi cei care, poate, sunteţi în sistemul de învăţământ, cum încearcă acum cărţile de istorie să prezinte creştinismul sau apariţia creştinismului. Totuşi acest lucru este complet fals; la urma urmei, ştim foarte bine că toată ştiinţa s-a născut şi s-a dezvoltat în universităţile catolice medievale. Biserica a învăţat Europa să citească şi să scrie. A devenit promotorul nu numai al ştiinţei şi al culturii, ci şi al ospitalităţii şi al grijii faţă de cei bolnavi, săraci şi persoane fără adăpost”, a arătat arhiepiscopul.

El a atras atenţia asupra „fenomenului îngrijorător” al „pierderii identităţii naţionale”, susţinând că acest lucru este „impus de sus”.

„Un alt fenomen îngrijorător, care poate fi observat în Europa de Vest, este faptul că ţările occidentale îşi pierd identitatea naţională. Acest proces are loc nu pentru că oamenii înşişi doresc acest lucru, ci pentru că le este impus de sus. Constituţia Europeană, nu constituţia ţării proprii. (…) Parlamentele naţionale pot vota şi pot decide asupra unor chestiuni complet secundare. Deciziile cu adevărat importante sunt luate de organisme restrânse, sunt luat la Bruxelles, cum se spune. Sf. Ioan Paul al II-lea i-a întrebat pe nişte studenţi olandezi în anii 1980 cum se face că până în anii 1950 Olanda era ţara care trimitea cei mai mulţi misionari, iar acum este o ţară în care credinţa este aproape absentă? Cu ochiul liber se poate vedea că liderii Uniunii Europene au adoptat o ideologie de umanism ateu şi materialist, pe care o impun tot mai mult popoarelor”, a susţinut ÎPS Percă.

 

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

CITEȘTE MAI MULT

2 COMENTARII

  1. catolicismul a fost etapa premergatoare a ce a ajuns occidentul azi. Dar nu trebuie sa ne imbatam cu apa rece, noi suntem mai rau decat ei, desi ne autointitulam ortodocsi. S-a vazut la referendum si se vede in fiecare aspect al societatii romanesti.

  2. mvaaaai, s-a găsit putinism la catolici !

    Papahagi nu likes that. Să băgăm reformă și la catolici !

    Oh, wait! Ăia au avut deja o reformă și fix de aia au ajuns unde au ajuns.

    Papahagi transpiră și se uită la ambele butoane și nu știe pe care să apese, ca in mema aia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

37,000FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate