ACTUALITATEDeputat rus avertizează Republica Moldova că distanțarea față de Federația Rusă va...

Deputat rus avertizează Republica Moldova că distanțarea față de Federația Rusă va avea consecințe, condamnând și o posibilă unire cu România

În contextul în care alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova au fost categoric câștigate de PAS (Partidul Acțiune și Solidaritate), un deputat rus a oferit câteva declarații referitoare la viitorul Moldovei.

Rușii vor „consolida factorul transnistrean” dacă noul guvern al Republicii Moldova va alege să promoveze o politică ostilă Rusiei, a declarat luni Leonid Kalașnikov, președintele Comisiei pentru problemele CSI (Comunitatea Statelor Independente), într-un interviu acordat agenției de presă Interfax, citată de știripesurse.ro.

„Politica rusă față de Republica Moldova va depinde de puterea care a fost aleasă: dacă această putere se va îndepărta de Rusia atunci, desigur, vom acționa în consecință. În special, vom consolida factorul transnistrean.”, a avertizat Kalașnikov, deputat din partea Partidului Liberal-Democrat al lui Vladimir Jirinovski.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acesta se declară îngrijorat de situația transnistreană, întrucât acest pseudostat este „prins” între alte două state așa-zis ostile: R. Moldova și Ucraina.

În opinia sa, „declarațiile conciliante ale PAS față de Rusia înaintea alegerilor se vor transforma în pro-Europa și pro-NATO și o revenire la scenariul utilizării forței împotriva Transnistriei, iar ulterior o posibilă unire cu România este tocmai ceea ce nu acceptă populația vorbitoare de limbă rusă și găgăuză” din Republica Moldova.

„Dacă [Maia] Sandu va duce în continuare o astfel de politică, camuflând-o abil sub masca unei pretinse cooperări cu Rusia, va rezulta un nou fiasco, prin care au trecut deja predecesorii săi, și din păcate țara nu va mai ieși din această groapă.”, a precizat acesta, în interviu.

Comunitatea Statelor Independente (CSI) este o organizație regională formată din 9 din cele 15 țări ce au fost, până în 1991, parte a Uniunii Sovietice. Din acest grup lipsesc țările baltice, Georgia (a părăsit CSI în 2009) și Ucraina (a ieșit în 2019).

Unele dintre principiile de bază ale alianței sunt neamestecul în treburile interne, recunoașterea reciprocă și respectarea suveranității statelor-membre, egalitatea în drepturi și renunțarea la aplicarea forței.

Trebuie menționat faptul că Leonid Kalașnikov reprezintă un partid naționalist din Federația Rusă, condus de renumitul om politic Vladimir Jirinovski.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumim!

Redacția R3media

Dacă dorești să fii alături de noi, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

2 COMENTARII

  1. Rusia respectă rezultatele alegerilor parlamentare anticipate de duminică din Republica Moldova şi este pregătită să coopereze cu noul parlament şi cu noul guvern de la Chişinău, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al diplomaţiei ruse luni seara.
    Ce concluzie trageti voi? Ca eu am inteles ce era de inteles…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

[gs-fb-comments]

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate

IMPORTANT

O chemaR3 la susținere

Dragi prieteni, după patru luni de pauză, revenim la voi pentru a sprijini efortul nostru. Dacă doriți să ne ajutați luna aceasta, o puteți face...