sâmbătă, februarie 24, 2024
ACTUALITATEMoldova i-a prelungit cu cinci ani interdicția lui George Simion, pe motiv...

Moldova i-a prelungit cu cinci ani interdicția lui George Simion, pe motiv că pune în pericol siguranța națională prin unirea cu România

Autoritățile de la Chișinău i-au prelungit cu cinci ani interdicția de a intra în țară lui George Simion, anunță publicația Newsmaker, citând reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de peste Prut.

Inspectoratul a declarat că „ „a emis o decizie de prelungire a termenului declarării străinului ca persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova, pe un termen de încă 5 ani”.

Autoritățile au precizat că în „Republica Moldova, potrivit Legii 200/2010, străinii pot fi declarate persoane indezirabile dacă aceștia au desfășurat, desfășoară ori există indicii temeinice în privința acestora că intenționează să desfășoare activități de natură să pună în pericol securitatea națională sau ordinea publică”.

Cu alte cuvinte, lui George Simion i-a fost prelungită interdicția pusă în 2018, de regimul pro-rus al lui Igor Dodon, pentru că voia să participe la Marșul Unirii.

Atunci, regimul Dodon l-a acuzat pe Simion că ar fi avut un comportament inadecvat și ar fi refuzat să se conformeze procedurilor legale. Autoritățile române de la acea vreme au negat acuzațiile. Între timp, nu le mai neagă, pentru că Simion a devenit om politic și rival al celor care dețin puterea la București.

Reacția lui George Simion

„Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion, vineri, pentru News.ro.

„Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

El a mai spus că, „spre deosebire de restul politicienilor, prefer să rămân integru şi să spun adevărul”.

„Indiferent de consecinţe, indiferent de faptul că nu mă pot vedea cu fraţii şi surorile mele din Republica Moldova. Mergem înainte, pentru o Românie Mare în Europa!”, a conchis Simion.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

5 COMENTARII

  1. Are dreptate Simion. Moldova trabiteaza ca vrea unirea insa prelungest interdictia pentru ca Simion vroia sa participe la marsul unirii. Muia Sandu raspunde la comenzi globaliste!

  2. Asa-zisa “republica Moldova” exista cum exista si asa-zisul stat “Kosovo”.

    Exista o singura natiune, cea Romana si deci o singura siguranta nationala, cea a Romaniei.

    De ce le este frica dusmanilor Romaniei si cozilor de topor, nu o sa scape! UNIRE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE