marți, noiembrie 28, 2023
ACTUALITATEDr. Alexandru Rafila: Guvernul a închis școlile și piețele fără consultarea specialiștilor

Dr. Alexandru Rafila: Guvernul a închis școlile și piețele fără consultarea specialiștilor

Măsurile luate de Guvern privind închiderea şcolilor şi a pieţelor nu au fost discutate cu specialiştii din comisiile tehnice înfiinţate pentru gestionarea crizei covid, a declarat, joi, medicul Alexandru Rafila, candidat al PSD la Camera Deputaţilor, transmite Agerpres.

Potrivit acestuia, grupul de suport tehnic din cadrul CNSU nu a mai fost convocat de două luni.
„Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii. Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici”, a explicat Rafila.

Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni, a adăugat Rafila.

„Există şi Comisia ştiinţifică covid  a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată (…) Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU”, a afirmat dr. Alexandru Rafila.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate