ACTUALITATEAlianța pentru Turism (APT): Măsurile au fracturi logice inclusiv din punct de...

Alianța pentru Turism (APT): Măsurile au fracturi logice inclusiv din punct de vedere medical. Sunt excluși de la o viață semi-normală și cei care au imunizare naturală

Noile restricții în vigoare de luni vor afecta masiv industria ospitalității și vor duce la un nivel de activitate redus, susțin reprezentanții din domeniu, menționând că o mare problemă este reprezentată de lipsa compensațiilor financiare imediate, relatează Agerpres.

Liderul Alianței pentru Turism (APT), Dragoș Anastasiu, a afirmat că toate aceste restricții au „fracturi logice” inclusiv din punct de vedere medical și că este de inacceptabilă lipsa compensațiilor financiare imediate.

„Măsurile au parțial, din punctul meu de vedere, fracturi logice (inclusiv din punct de vedere medical), iar lipsa compensațiilor financiare imediate este de neînțeles și neacceptat în contextul în care suntem la peste 18 luni de la începutul pandemiei și există și cheia rezolvării care se cheamă vaccin și testare.

Chiar și fără acest moment, aceste industrii se aflau într-un moment extrem de greu atât timp cât au fost cele mai afectate în ultimele 18 luni, iar măsurile compensatorii ori nu au existat, ori au fost insuficiente ori au venit extrem de greu sau încă nu au venit deloc deși sunt reglementate.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Chiar dacă suntem conștienți de problema sanitară, nu putem înțelege și accepta faptul că vin noi restricții fără ca, în același moment, să se vină din partea autorităților și cu compensații financiare.

Pe de altă parte, cu toată înțelegerea noastră și responsabilitatea de care putem face oricând dovadă, nu înțelegem faptul că ‘certificatul verde’ este reinventat ca și definiție doar în România, în sensul în care cei nevaccinați dar testați sunt excluși. Înțelegem că statul român vrea să protejeze nevaccinații pe costurile companiilor.

În continuare nu înțelegem de ce se vorbește despre vaccinați versus nevaccinați în loc să se vorbească despre imunizați versus neimunizați. Cu alte cuvinte sunt excluși de la o viață semi-normală și cei care au imunizare naturală (eventual dovedită prin anticorpi în sânge) dacă nu au adeverință de trecere prin boală.

Și asta în cazul specific țării noastre unde mai mult de jumătate din populația de la orașe este trecută prin boală (în largă majoritate fără adeverință de la DSP)”, a spus Dragoș Anastasiu.

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, a declarat că restricțiile care s-au introdus luni afectează încă o dată industria ospitalității, care „a suferit și suferă extrem de mult încă de la declanșarea pandemiei”.

„Restricțiile ne duc din nou la un nivel de activitate redus cu circa 70-75% față de 2019 și asta trebuie cumva compensat prin scheme de sprijin sau prin facilități fiscale. Altfel, la al 4-lea șoc adus industriei e clar că ne va fi extrem de greu să rezistăm.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cred însă că problema cea mai mare nu este legată acum de restricții (pentru că nevoia unor măsuri care să ajute din punct de vedere medical este evidentă), ci de compensațiile cu care statul român vine pentru susținerea economică. Noi nici măcar compensațiile pentru 2020 nu le-am primit, despre 2021 ce să mai vorbim”, a declarat președintele FIHR.

MAI MULTE DE LA ACELAȘI AUTOR

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți. În România, mediul economic este conectat la sistemul global și nu există, precum în Statele Unite sau alte țări, companii care să-și asume susținerea cauzei naționale.

Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu-mi „editează” ideile și materialele publicate. Sunt un om liber. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, contribuie și tu printr-o donație, oricât de mică. Împreună, putem reuși multe.

Mulțumesc.

Mihai Șomănescu
Publisher R3media

Cele mai populaR3 articole

Articole R3laționate

IMPORTANT

Fiți LEI pentru R3: Am strâns 12.851 de lei din 45.000,...

Dragi prieteni, aici o să vă țin la curent cu campania de donații pe care am început-o pe 1 iulie 2021 și care se termină...