sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEMinistrul Culturii din Moldova, Sergiu Prodan, despre voturile de la Eurovision: Un...

Ministrul Culturii din Moldova, Sergiu Prodan, despre voturile de la Eurovision: Un festival de muzică nu poate infirma unitatea noastră de neam cu România

Reacțiile după finala „Eurovision” de anul acesta, câștigată de Ucraina, nu au întârziat să apară, după ce regulile concursului au fost schimbate chiar în timpul competiției muzicale, iar voturile României pentru Moldova au fost „anulate” și direcționate reprezentantului din Ucraina.

Ministrul Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, a menționat că un festival de muzică nu poate să infirme legătura spirituală, de neam, care există între România și Moldova.

„Este o competiţie extrem de subiectivă şi politizată. Pe de altă parte, nu este de puterea unui festival de muzică să infirme sau să confirme legăturile noastre culturale, spirituale, unitatea noastră de neam”, a declarat ministrul Culturii din Moldova, Sergiu Prodan, potrivit rostonline.ro, care citează Agerpres.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Ghidul incorect politic –despre femei, sex și feminism, de Carrie Lukas  vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Sergiu Prodan a fost susținut și de ministrul Culturii din România, Lucian Romașcanu, care a „pledat” pentru o reformă totală în organizarea acestui festival. El consideră că se pune accent prea mult pe împărțirea voturilor, nu pe prestația artistică.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ucraina a câștigat ediția Eurovision din acest an, însă, reprezentanții juriului din România au explicat că au oferit 12 puncte formației „Zdob și Zdub” din Moldova, nicidecum Ucrainei. Ei au fost siderați și pentru că prezentatoarea României nu a fost lăsată de organizatori să anunțe în direct rezultatele finale.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Au cerut explicații Uniunii Europeane de Radio și Televiziune(EBU). Pe lângă România, au fost anulate voturile din Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino şi Muntenegru. Acestea au fost direcționate către Ucraina.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE