duminică, februarie 25, 2024
ACTUALITATERepublica Moldova | Maia Sandu a promulgat legea prin care terenul fostului...

Republica Moldova | Maia Sandu a promulgat legea prin care terenul fostului Stadion Republican din Chișinău poate fi vândut Ambasadei SUA

Președintele Republicii Moldova a promulgat legea cu privire la acordul care permite guvernului Statelor Unite ale Americii să cumpere terenul fostului Stadion Republican din Chișinău pentru construcția unei clădiri în care va fi amplasată ambasada americană. Decretul a fost publicat pe 13 mai în Monitorul Oficial, conform newsmaker.md.

Ambasadorul Statelor Unite, Kent Logsdon, a declarat pe 28 aprilie, cu ocazia încheierii Memorandumului cu guvernul moldovean în privința terenului din centrul capitalei, că SUA vor amenaja acolo și un parc.

Negocierile în privința terenului pentru construcția unei noi clădiri a ambasadei americane în Republica Moldova durează de mulți ani, o primă promisiune fiind făcută de autoritățile de la Chișinău Statelor Unite în 2015.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acordul privind cedarea terenului a fost semnat la 12 iulie 2019. Pe 3 decembrie 2020, fracțiunea Partidului ȘOR și cea a PSRM au adoptat o lege prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Zeontal, pulbere dentara, cu continut de 100% pulbere de zeolit natural și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Ulterior, Curtea Constituțională a suspendat inițiativa. Deputatul Ilan Șor, care nu a mai fost văzut în Moldova din 2019, spunea atunci că votul din parlament a fost o victorie și că acesta este primul pas către construcția MoldovaLand pe locul stadionului.

Pe 12 mai 2022, 25 de consilieri ai municipiului Chișinău din fracțiunile PSRM, PCRM și ȘOR au propus desfășurarea unui referendum local, cu privire la soarta stadionului. Aleșii locali din partea PAS au fost împotrivă, iar restul au părăsit ședința.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Evul întunecat, noua moralitate de Joseph Sobran vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE