duminică, iulie 14, 2024
ACTUALITATE15 sau 29 septembrie? O nouă ședință a liderilor coaliției pentru a...

15 sau 29 septembrie? O nouă ședință a liderilor coaliției pentru a stabili data alegerilor prezidențiale

Liderii PNL și PSD s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință a coaliției pentru a stabili data alegerilor prezidențiale, după discuțiile purtate joia trecută când liderii PSD au înaintat varianta cu primul tur pe 29 septembrie și al doilea, pe 13 octombrie.

Discuția are loc înaintea ședinței de guvern de miercuri în care ar trebui adoptată o hotărâre privind data alegerilor, transmite Televiziunea Română.

Premierul Marcel Ciolacu i-a solicitat, vineri, ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale, menţionând că, în urma deciziilor din coaliţie, săptămâna viitoare va fi stabilită data primului tur de scrutin în 15 sau 29 septembrie.

„În urma deciziilor luate în coaliţia de guvernare, îi solicit domnului vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, să pregătească proiectul hotărârii de guvern privind alegerile prezidenţiale. Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date – 15 sau 29 septembrie – se va desfăşura primul tur”, a precizat Ciolacu.

Potrivit surselor, liberalii au rămas surprinși de somația venită din partea premierului Marcel Ciolacu către ministrul de Interne. Acesta i-a cerut ca până săptămâna viitoare să vină cu un proiect de hotărâre de guvern privind data alegerilor prezidențiale, asta în contextul în care liderii PNL și PSD nu au ajuns la un consens în ședința coaliției și au stabilit să nu facă deocamdată declarații publice.

Liberalii vor ca alegerile să aibă loc în decembrie, în timp ce social-democraţii insistă pentru septembrie.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE