sâmbătă, iunie 15, 2024
ACTUALITATEAvram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, încearcă să...

Avram Iancu, primul român care a traversat înot Canalul Mânecii, încearcă să parcurgă înot unul dintre brațele Dunării

Bibliotecarul Avram Iancu, primul român care traversat înot Canalul Mânecii, a acceptat o nouă provocare.

El va parcurge înot brațul „Sf. Gheorghe” din Delta Dunării. „Atunci când am parcurs Dunărea de la izvoare și până la vărsarea, am înotat, în Deltă, pe brațul Sulina. Un destoinic profesor din orașul de la „capătul lumii”, Valentin Lavric, mi-a sugerat că ar fi frumos să înot toate cele trei brațe ale Dunării despre care am învățat, cu toții, la scoală. Este o idee cât se poate de bună pe care am îmbrățișat-o imediat, mai cu seamă că, în tot periplul meu european, pe Dunăre, le spuneam colegilor de continent că Dunărea culminează cu o deltă unică în lume. Și că delta ne-a fost dăruită, de către bunul Dumnezeu, nouă, românilor”, spune Avram Iancu, conform Ziarulexclusiv.ro.

Provocarea va avea loc în zilele de joi și vineri, 8-9 octombrie, când petroșăneanul va parcurge cei 112 kilometri ai brațului. Provocarea va fi cu atât mai mare cu cât Avram Iancu va înota fără costum de neopren, deși temperatura apei nu trece de 17-18 grade Celsius, iar adâncimea fluviului atinge, pe acest braț, până la 26 de metri.

„Voi pleca în dimineața zilei de joi, din locul unde brațul Sulina se desprinde din bătrânul braț al Dunării. Am ales să înot acum deoarece polisportivul Ulise Galu organizează în acest weekend Delta Caiac Race, un eveniment deosebit ce-și are cartierul general la Green Village, unde zeci de caiaciști se vor întâlni, întrece și socializa. Este o oportunitate și pentru mine de a-mi revedea prietenii caiaciști din toată țara. Cu ocazia acestui înot nu vizez niciun fel de record. Nu doresc să mă poziționez în vârful nici unui top. Doar îmi reamintesc un motto adevărat promovat de prietenii mei, înotătorii Mihai Badea și Bogdan Zurbagiu: APA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ! Ori viața nu înseamnă doar cifre, timpi, viteză sau anduranță, omologări și măreție. Dimpotrivă, viața adevărată înseamnă libertatea de a înota de plăcere, bucuria de a te întâlni cu Dumnezeu în mijlocul Creației Sale, realizarea nimicniciei noastre în imensitatea fără de sfârșit al apelor deschise. De această dată înot pentru promovarea minunatei noastre țări, pentru tinerii ce au regăsit în acțiunile mele „nebune” o sursă de inspirație, pentru PRIETENIE”, a spus Avram Iancu pentru sursa citată.

Avram Iancu nu va fi singur, ci va avea alături o echipă de sprijin: doi caiaciști îl vor flanca pe toată perioada sesiunii de înot, dar și un reputat nutriționist, vor fi alături de el.

„Înotăm pentru PRIETENIE și pentru promovarea minunatei noastre DELTE”, a scris el pe facebook.

Pe lângă Canalul Mânecii, Avram Iancu a înotat și cursul Dunării, dar și cei 680 de kilometri de la Sulina la Istanbul, în memoria Sfinților Martiri Brâncoveni.

Puteți urmări LIVE parcursul lui Avram Iancu pe brațul „Sf.Gheorghe” aici.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE