vineri, februarie 23, 2024
ȘTIRIMoldova trimite la Eurovision o melodie unionistă: „Trenulețul Chișinău - București”. Dan...

Moldova trimite la Eurovision o melodie unionistă: „Trenulețul Chișinău – București”. Dan Negru propune să facem metoda „Cuza”: Îi provoc pe Zdob și Zdub să se înscrie și la preselecția românească

Formația „Zdob și Zdub” & „Frații Advahov” au câștigat selecția națională Eurovision din Republica Moldova cu melodia „Trenulețul”, urmând ca aceasta să reprezinte Basarabia la concursul internațional urmărit de zeci de milioane de oameni. Piesa este însoțită de un videoclip în stilul unui scurt metraj, totul fiind conceput ca o poveste.

Este vorba despre trenul de Chișinău – București și despre un român basarabean care merge la rudele sale din capitala României. Piesa este dansantă, potrivită pentru concursul internațional la care va participa, și transmite un profund mesaj unionist. Iată câteva versuri:

„Merge trenul, parcă zboară,
Dintr-o țară-n altă țară.
Merge și nu poate pricepe:
Care țară? Unde-ncepe?

Țară veche, țară nouă,
Parcă-i una, parcă-s două.
Ba aparte, ba-mpreună,
Parcă-s două, parcă-i una.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Cultura noastră: ce a mai rămas din ea, de Theodore Dalrymple vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

sursă foto: captură de ecran

(…)

Pleacă trenul! Unde esti ?
Chișinău – București.
Și-ntr-o țară, și-n cealaltă
Joacă hora laolaltă.

Și în fiecare țară
Face farmece vioara.
Când ajunge trenu-n gară,
Parcă n-a ieșit din țară,
Parcă-a mers, fără să iasă,
De acasă pân-acasă.”

În videoclipul de mai jos puteți urmări declarațiile juriului, organizatorilor și anunțul făcut în direct că melodia „Trenulețul” a câștigat.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

În ultimii ani, sondajele au arătat faptul că idealul unionist crește în Republica Moldova, ajungând să depășească 40 de procente. În ciuda propagandei anti-unioniste și a tezelor moldoveniste, în inimile basarabenilor renaște chemarea către patria mamă.

Dan Negru a scris o postare pe Facebook în care își exprimă bucuria pentru victoria unioniștilor. Acesta are experiență pe meleagurile de dincolo de Prut, lucrând de mulți ani acolo și cunoscând tendințele de la firul ierbii. Omul de televiziune a propus realizarea unei „uniri” după metoda care l-a adus Alexandru Ioan Cuza atât la tronul Iașilor, cât și la București.

„În plin scandal Rusia-Ucraina, Moldova trimite în Europa un mesaj unionist. «Trenulețul Chișinău – București» a celor de la Zdob și Zdub e o melodie care vorbește despre hora care se joacă la fel și-ntr-o țară și-n cealaltă. Două țări, aceeași horă! «Chișinău-București» e refrenul cântecului!

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Urmează România! Acum știm mutarea Moldovei într-un Eurovision unde contează doar jocurile geopolitice.

Moldovenii au avut c**ie și duc pe marile televiziuni europene, în prime time la Eurovision, un cântec despre unire, despre Chișinău-București. Aștept alegerea României!

Cum ar fi sa fie aceeași melodie? Cuza la Eurovision… Îi provoc pe Zdob și Zdub să se înscrie și la preselecția românească! Altfel, Grigore Vieru avea dreptate: «Patria este ca un copil: dacă uiți de ea, poate să plece de acasă…»”, a spus Dan Negru, subliniind faptul că concursul internațional Eurovision are acum doar mize politice și geopolitice.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

4 COMENTARII

  1. Impresionant clipul și piesa. Măcar o Unire pe meleaguri muzicale, dacă deocamdată nu se poate altfel din cauza mizeriei numită UE, care se opune cu îndârjire unirii României cu Basarabia. Trăiască Patria în vechile ei hotare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE