vineri, februarie 23, 2024
ACTUALITATEVIDEO | Prea unioniste? Versurile melodiei „Trenulețul” schimbate pentru Eurovision Moldova

VIDEO | Prea unioniste? Versurile melodiei „Trenulețul” schimbate pentru Eurovision Moldova

Versurile originale ale melodiei aleasă de Chișinău pentru a reprezenta Moldova la Eurovision au fost schimbate, relevă Timpul.

Astfel, versurile melodiei „Trenulețul”, cântată de formația Zdob și Zdub alături de Frații Advahov, s-au schimbat față de varianta originală, precizează sursa citată.

Au fost schimbate acele versuri care dau de înțeles că România și Moldova sunt aceeași țară.

Înveți și ajuți! Cumpără-i copilului tău manualul „O istorie a lumii pentru copii” de Virgil Hillyer, și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Textul inițial:

Țară veche, țară nouă

Parcă-i una, parcă-s două

Ba aparte, ba-mpreună

Parcă-s două, parcă-i una

Textul nou:

Trenul vede când aleargă

Cât de mică-i lumea largă

Și că nu mai pare mare

Pentru că nu are hotare.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. În replică, Vasile Advahov a dat de înțeles că versurile au fost schimbate la cererea organizatorilor Eurovision Moldova.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vasile Advahov a declarat că optează pentru varianta originală. În același timp, acesta a dat de înțeles că există „reguli și cerințe” pe care trebuie să le respecte.

„Nu este varianta finala. Dacă vreți părerea noastră – optam pentru varianta originala. Va fi o strofa și în Engleză. Ne vom strădui să păstram ideea de bază. În scurt timp echipa va veni cu mai multă informație. Avem reguli și cerințe pe care trebuie să le respectăm”, a declarat Vasile Advahov, citat de Timpul.

Melodia „Trenulețul” a fost aleasă să reprezinte Chișinăul la Eurovision, după cum relata R3media. În România există voci care cer ca ea să participe și la preselecția națională.

Mai jos, cele 2 variante ale melodiei:

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

2 COMENTARII

  1. Hal de bătaie de joc, de la sugestia că România și Basarabia sunt de fapt o singură țară și nu două, la beșina progresistă cu lumea fără granițe. Bine că nu i-a pus să facă odă certificatului verde, că tot expiră acum.

    Câtă nesimțire să invoci birocraticește “regulile și cerințele” când oricum totul trebuie să fie politizat, dar doar cum vor ei. Bine ar fi să facă pe proștii, să cânte la repetiții varianta corectă politic și live să trântească versurile originale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE