marți, iulie 16, 2024
ACTUALITATEJurnalistul Paul Andrei: Consumul de droguri la volan e o problemă majoră,...

Jurnalistul Paul Andrei: Consumul de droguri la volan e o problemă majoră, gravă de tot în societate. Trebuie să oprim șoferii drogați, indiferent de costuri!

Jurnalistul Paul Andrei a vorbit recent pe pagina sa oficială de Facebook despre o “problemă majoră, gravă de tot în societate” și anume consumul de droguri la volan.

Astfel, acesta menționează tragediile provocate de Vlad Pascu sau Mario Drăgulescu, șoferi drogați și băuți la volan care au ucis tineri nevinovați și subliniază faptul că numeroși tineri sunt prinși sub influența drogurilor la volan și la festivaluri

Jurnalistul salută decizia MAI de a nu schimba ordonanța care îi poate lăsa fără permis pe șoferii testați fals pozitiv cu testele antidrog rapide. Cu toate acestea, peste 140 de mii de oameni au semnat o petiție online prin care cer anularea Ordonanței deoarece, spun ei, șoferii rămân fără permis pe nedrept și se aleg cu dosar penal până când vin rezultatele analizelor.

Însă, Ministerul spune că soluția este ca Guvernul să accelereze analizarea rezultatelor de la testele antidrog, astfel încât acestea să vină în cel mult 72 de ore.

Paul Andrei condamnă pe cei care se opun noilor măsuri legislative care prevăd suspendarea permiselor de conducere pentru șoferii testați pozitiv cu drugtestere și subliniază importanța prevenției și protejării vieților nevinovate în fața pericolelor cauzate de șoferii drogați.

„Băi, iar mă enervez…

Am avut accidentul lui Pascu, drogat și băut, care a ucis tineri nevinovați. Ne-am revoltat cu toții.

Am avut cazul lui Mario Iorgulescu care e in Italia deși a fost condamnat la închisoare pentru că a omorât cu Aston Martin-ul lui un om nevinovat. Tot drogat.

Avem atâtea cazuri de tineri prinși cu droguri și la volan, și la festivaluri.

Ieri era o știre cu o fetiță de 3 ani. Băăăă, trei ani!!! Deci, o fetiță de trei ani care ar fi consumat canabis. Poate pasiv, poate printr-o prajitură.

Deci e o problemă majoră, gravă de tot în societate.

Eeeh, în momentul ăsta, parlamentarii ăștia se gândesc ce să facă. Buni, răi, cum or fi ei.

Și dau o lege. Iar legea spune că șoferii rămân fără permis dacă sunt testați cu drugtestere și sunt declarați pozitivi. Sau dacă refuză testul acesta. Și s-a inflamat societatea civilă, bă!

Că vezi domne uneori aceste drugtestere dau si rezultate false. Rezultate false care apoi sunt confirmate sau nu de teste de sânge. Adică un șofer rămâne fără permis câteva zile chiar dacă poate el ar fi nevinovat. Sau dacă refuză testul.

Și ăia de la Declic, cei care in trecut au facut petitii pentru dizolvarea jandarmeriei sau pentru modificarea botezului, acum au mai dat iar cu mucii în fasole. Și au propus o petiție să nu rămânem domne fără permis noi cei câțiva nevinovați declarați însă drogați.

Bă, eu daca sunt prins și zic ăia la drug test că sunt pozitiv, chiar dacă știu că nu e așa, că n-are de unde, îmi las permisul liniștit în mâinile politistilor și astept să mi-l ridic înapoi peste o sapătamana, două, cât timp e nevoie.

Interesul public e mai mare decât prostiile unora din cap. Aici nu e vorba de prezumtia de nevinovăție. Că și la inchisoare sunt băgați unii sub arestul preventiv iar apoi instanta uneori spune că sunt nevinovati. Pentru că încearcă să prevină un pericol! Asta spune legea!

Deci e mai important să prindem 20 drogați și să nu-i mai lăsăm la volan, decât 2-3 care ar putea să se trezească fără carnet câteva zile nevinovați.

„Societatea are nevoie de protecție împotriva acestui flagel, consumul de droguri, și ar trebui să se ia măsuri proporționale cu modalitatea în care s-a făcut creșterea acestui flagel. Primează siguranța cetățenilor, în general. Mai este și un principiu care rezultă din practica europeană. Interesul societății este mai important decât interesul individual, primează interesul societății.” a declarat pentru Libertatea juristul Alexandru Chiciu.

Premierul Ciolacu a declarat deja ca se lucrează ca rezultatele sa vină în 24-48 de ore tocmai pentru ca șoferii să nu rămână fără permis mult timp în caz că sunt declarați nevinovați apoi „„În dezbaterile publice reprezentanții INML au venit cu precizări clare, pe partea de competență ne-au asigurat că în cursul acestei veri sa ajungă la maxim o săptămână în toată țara.”

Cică 150 de mii de semnături sunt deja pentru această petiție. Dintre ăștia cu siguranță mulți s-or fi arătat tare deranjati că prin țară pe la noi unii ucid cu volanul în mână amețiti de substanțele interzise.

În petitie se spune că testele alea au marjă de eroare de 50%. Lucru pe care îl neagă toți expertii care au vorbit și toți cei care au vorbit din partea legistlativului.

Ipocrizie, dar nu pe viețile altora! Sper din tot sufletul ca guvernul sa nu dea înapoi! E o lege excelentă!”, scrie jurnalistul Paul Andrei pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

 

2 COMENTARII

  1. cei care tipa acum ca testele sunt fals pozitive sunt cei care acum 3-4 ani tipau sa fim bagati in saci de plastic ca a iesit un test de covid pozitiv din 3-4 cate erai pus sa faci.

  2. Drogurile sînt apanajul serviciilor. Dar desigur, bietul om ce a căzut în capcana lor e de vină cum de vină e tot el că orice cumpără e în plastic fără ca el să fi cerut vreodată asta și nu le alege bine la gunoi.
    După acest ziarici fiecare bărbat ar trebui oprit a ieși din casă deoarece avînd ce are în pantaloni și putînd cădea în ispită ar putea viola.
    Iar treaba cu 2 mai e cusută rău cu ață albă. În filmul ce ni l-au arătat nu se vede nimic limpede. Răspunsul autorităților pare c-a fost pregătit din vreme cum a fost la Colectiv. Nici un părinte căruia i-a murit copilul nu umblă la televizii, la tribunal, la manifestasții…ca să ce?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,500FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE