duminică, februarie 5, 2023
ȘTIRIOMS recomandă ridicarea certificatului verde și a interdicțiilor de călătorie: Contribuie la...

OMS recomandă ridicarea certificatului verde și a interdicțiilor de călătorie: Contribuie la stresul social și economic. Nu sunt eficiente în suprimarea răspândirii internaționale

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) consideră că interdicțiile generale de călătorie și obligativitatea vaccinării pentru cei care trec frontierele nu au eficiență în “suprimarea propagării internaționale” a coronavirusului.

În contextul în care noul val pandemic de SARS-CoV-2 cauzat de varianta Omicron a dus la restricții în Europa, inclusiv pentru cei vaccinați, în Italia sau în Austria, Comitetul de urgență al OMS a emis anumite recomandări, în special în ceea ce privește călătoriile internaționale.

OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicțiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată și contribuie în continuare la stresul social și economic din diferitele state”. Astfel, OMS consideră că implementarea interdicțiilor generale de călătorie „nu este eficientă în suprimarea răspândirii internaționale” și „ar putea descuraja raportarea transparentă și în timp util a variantelor emergente de îngrijorare”.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Acum câtva zile, Avigdor Liberman, ministrul de Finanțe din Israel, a precizat că „lucrează pentru a anula” certificatul verde și a spus că  „afectează direct economia, viața de zi cu zi și răspândește panică în public”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis(alergie la praf, polen,venin)  și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Organizația mai spune că măsurile legate de călătorii (măști, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze pe evaluările riscurilor și trebuie să se evite o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

De precizat și că Guvernul Republicii Cehe a renunțat la un decret care impunea obligativitatea vaccinării pentru lucrătorii din sectoarele cheie și pentru persoanele de peste 60 de ani, pentru a evita „adâncirea fisurilor” din societate, chiar dacă numărul zilnic de noi cazuri a atins un nivel record. În plus, Premierul britanic, Boris Johnson, a anunțat în Parlament că restricțiile anti Covid-19 impuse de Guvern vor fi ridicate începând de săptămâna viitoare.

De cealaltă parte, țări precum Australia sau Noua Zeelandă sunt acum închise turiștilor. Statele Unite și Finlanda sunt inaccesibile turiștilor nevaccinați. În acest sens, OMS a considerat, pentru a doua oară, că obligația de a furniza dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătoriile internaționale este excesivă. Comitetul recomandă „să nu se solicite dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătoriile internaționale ca singura condiție, având în vedere accesul global limitat și distribuția inechitabilă a vaccinurilor Covid-19” și invită statele să ia în considerare „o abordare bazată pe riscuri pentru facilitarea călătoriilor internaționale prin ridicarea sau modificarea măsurilor, cum ar fi testarea și/sau cerințele de carantină, după caz, în conformitate cu îndrumările OMS”.

Comitetul OMS, prezidat de francezul Didier Houssin, a modificat și una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experții solicită comunității internaționale să facă astfel încât 70% din populația tuturor țărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022 și ca vaccinarea împotriva covid-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină. În acest sens, OMS recomandă țărilor care au atins rate mari de acoperire a vaccinării la populațiile cu risc ridicat să acorde prioritate partajării globale a vaccinurilor, înainte de a vaccina copiii și adolescenții sănătoși care prezintă un risc extrem de redus de a dezvolta forme severe, conform Le Figaro.

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

  • Sub bocancul lui BocanceaSub bocancul lui Bocancea
    De cateva zile la Iasi avem ocazia sa vedem Razboiul din Ucraina. Nu este vorba de mascarada ruso-americana din Ucraina, ci de o alta mascarada care se vrea a fi… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

34,500FaniÎmi place

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate