ACTUALITATEMarian Munteanu: Toate valorile au fost tocate în mod programat. Din două...

Marian Munteanu: Toate valorile au fost tocate în mod programat. Din două motive: diminuează capacitatea de apărare a unui popor și transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice

Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității de-acum 30 de ani, spune că valorile adevărate au fost „tocate” timp de 30 de ani, în România, iar în acest scop au fost promovați „tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose”.

Antropologul afirmă că această campanie a avut două obiective: slăbirea capacității de apărare a poporului român, precum și transformarea acestuia într-o masă de consumatori fără discernământ.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

„După ’89, toate valorile au fost tocate mărunt. Au fost promovați tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose. Toate au fost tocate în mod programat. Din două motive. Diminuează până la anulare capacitatea de apărare a unui popor. Să știți că moralul contează extraordinar de mult.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Opțiunea Benedict, de Rod Dreher și vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Toată propaganda de război este subordonată acestui obiectiv. Și doi, sunt scopuri economice. Pentru că transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice”, a spus Marian Munteanu la „Marius Tucă Show”.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Propolis mielat (tinctură de propolis cu miere) și vei contribui la susținerea siteului R3media

Marian Munteanu a mai zis că Petre Țuțea a anticipat, corect, ce se va întâmpla cu românii, încă din 1990.

„Poporul de astăzi s-a dedulcit. A crezut că libertatea asta este același lucru cu debandada. Nu este. Libertatea înseamnă responsabilitate, preocupare, grijă, ordine. Obligații, nu doar drepturi. Noi nici măcar propria istorie nu ne-o mai apărăm. Sunt campanii media de 30 de ani în care sunt batjocorite toate momentele noastre istorice, toate sacrificiile noastre sunt aruncate în derizoriu.

Petre Țuțea spunea că poate i se face milă lui Dumnezeu și poate ne mai dă un șut în fund. El în ’90 a evaluat corect perspectiva. Nu l-am crezut. Eram tânăr și credeam că domnul profesor este prea pesimist. Și când am văzut ce păcălit a fost poporul nostru, cât a fost păcălit de politicieni… Faptul că ăștia au greșit cred că se vede cu ochiul liber. Să nu ajungem la mânia lui Dumnezeu!”, a explicat Marian Munteanu.

Marian Munteanu: De 30 de ani se duce o campanie programată și sistematică de batjocorire a momentelor noastre istorice, toate sacrificiile noastre sunt aruncate în derizoriu

PARTENERI

WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

 • Iulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisipIulian Capsali: Nu mai căutați apa în nisip
  Eșecul României în relația cu UE trebuie decontat de SRI și SIE, instituții care dirijează toată politica internă (probabil toate partidele parlamentare și multe extraparlamentare), externă, presa, și patronează dezastrul… Read more »
WordPress RSS Feed Retriever by Theme Mason

Dragi prieteni,

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

1 COMENTARIU

 1. Citesc năucit … sistemul dvs. îmi aduce în dreapta (acoperind comentariile!) alte articole cu „conducătorul meu” de la 1990 – habar n-aveam, în facultate, cine mi-e „conducătorul”).

  „Marian Munteanu: Toate valorile au fost tocate în mod programat. Din două motive: diminuează capacitatea de apărare a unui popor și transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice”

  De cine vreți să vă apărați ? De ruși ? O țară comparabilă cu Franța ca mărime, după 8 ani de antrenamente cu NATO, nu sugerează nimic ?

  „După ’89, toate valorile au fost tocate mărunt. Au fost promovați tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose. Toate au fost tocate în mod programat. Din două motive. Diminuează până la anulare capacitatea de apărare a unui popor. Să știți că moralul contează extraordinar de mult.”

  După ’89 ? Nu muriseră (aproape) toți până în ’64, la „marea grațiere” ? Nu au plecat (aproape) toți, în anii imediat următori, după ’89 ? ”Tocate” ? Cum anume „tocate” ? Inventând „o nouă pedagogie”, cu accent pe completarea de hârtii care să arate ”unde se află elevul în orice moment, în continuumul acumulării de cunoștințe” ? Prin raderea glorioaselor noastre întreprinderi (ceaușiste, ori altminteri – sigur „depășite” ? Apărarea de cine ? De ruși ?

  „Antropologul afirmă că această campanie a avut două obiective: slăbirea capacității de apărare a poporului român, precum și transformarea acestuia într-o masă de consumatori fără discernământ.”

  Observasem de multă vreme că întelectualii din sfera științelor sociale (mult mai mult decât aceia ai științelor exacte) sunt puternic „proDemocrație” – poate din cauza finanțării ? Nu știu. Recent, istoricul Eric Zuesse afirma că științele sociale trebuie schimbate, din rădăcini.

  „Marian Munteanu, fostul lider al studenților din Piața Universității de-acum 30 de ani, spune că valorile adevărate au fost „tocate” timp de 30 de ani, în România, iar în acest scop au fost promovați „tot felul de guralivi, tot felul de intelectuali cu ifose”.”

  Șefu’ meu nu zice nimic de învățământ ? Nimic de intelectualii din ’90 ? Stânga publică adesea o fotografie din ianuarie ’90, în care „intelectualii” momentului (Pleșu & Co.) iau notițe – lector este George Negru, binecunoscut/faimos finanțist.

  „„Poporul de astăzi s-a dedulcit. A crezut că libertatea asta este același lucru cu debandada. Nu este. Libertatea înseamnă responsabilitate, preocupare, grijă, ordine. Obligații, nu doar drepturi. Noi nici măcar propria istorie nu ne-o mai apărăm. Sunt campanii media de 30 de ani în care sunt batjocorite toate momentele noastre istorice, toate sacrificiile noastre sunt aruncate în derizoriu.”

  După 10 ani de eforturi disperate de a plăti datoria externă, nu vă puteți bucura că s-a „dedulcit” ? Să vă dau o veste încă și mai bună: Stânga americană nu dă DOI BANI pe noi. N-au auzit de noi. Noi am rezistat 10 ani, Cuba, RPDC, Iranul rezistă de mult mai mult timp, până azi. Noi nu existăm, în ochii lor – n-au publicat niciun articol despre noi! Nu știu că noi i-am băgat pe toți în OIM. Nu-i interesează școala. Nici că noi eram dizidenții lor preferați în anii ’70. N-au auzit de noi.

  „Toată propaganda de război este subordonată acestui obiectiv. Și doi, sunt scopuri economice. Pentru că transformă populația într-o masă de consumatori neatenți, căreia poți să-i vinzi orice”, a spus Marian Munteanu la „Marius Tucă Show”.”

  Care „propagandă de război” ? A rușilor ?

  „Marian Munteanu: În România există un singur partid, partidul-stat, condus din exterior”

  Din Rusia, adică ? De ce nu reușește „șefu’” meu să numească entitatea ? El, care nu se temea de tăbăcirea oaselor de către minerii-securiști, nu vrea să numească misterioasa entitate ? Fiindcă este mult mai tare ? Fiindcă suntem în aceeași tabără ?

  NĂUCITOR.

  CTP își încheie și el, năucitor, un articol foarte recent („Parabola lui Putin”):

  „Pe această țesătură narativă, pe cât de absurdă, pe atât de crudă, eu, unul, nu pot să brodez răstălmăciri „de bine” despre câștigarea împărăției cerurilor.

  În schimb, pot să văd în ea războiul de lângă noi. Putin a vrut nuntă cu „frumoasa” lui, cu Ucraina. Nuntă cu japca, aidoma împăratului novotestamentar. Ucraina l-a tratat cu un refuz. Atunci, Putin a pus să fie lichidați conducătorii „drogați și naziști” ai țării, care se așezau între el și simplii cetățeni, împiedicându-i pe aceștia să-i mărturisească dragostea. Dar nici civilii de pe stradă n-au vrut nunta-viol a lui Putin cu Ucraina. Prin urmare, împăratul Putin îi toacă acum pe toți cu rachete sau le ia gâtul prin beciuri, ca mieilor de Paște. Pentru că putinciosul Putin poate.

  Cu ce e mai puțin adevărată și îndreptățită, sau neadevărată și neîndreptățită, această interpretare, stimați credincioși, decât cele bisericești despre chemați și aleși?”

  Ne pregătește CTP pentru o eventuală „operație specială” (de „denazificare”) ? Ne sugerează inclusiv că „această interpretare” ar putea fi chiar și falsă ?

  Un american pensionat (realizator de filme), care s-a tras la căldurică, în Crimeaa, discută cu o jurnalistă olandeză (cu reputația praf pe FB, ca și la ea acasă):

  https://www.youtube.com/watch?v=K2uK2wNxAbM&t=1362s

  Acum un număr de ani, am auzit compatrioți zicând: „Este o mașinărie atât de bine unsă, că ar merge perfect și fără președinte (fără nimeni la conducere)”. Azi i/li s-a dat dreptate. Pot alege pe oricine, chiar și dacă face campanie din subsol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate