joi, februarie 22, 2024
ACTUALITATEStatele Unite încep vaccinarea luni cu vaccinul Pfizer. Dr. Eric Caumes spunea...

Statele Unite încep vaccinarea luni cu vaccinul Pfizer. Dr. Eric Caumes spunea că n-a văzut niciodată atâtea reacții adverse la un vaccin precum cel al Pfizer

Publicul american va începe să primească vaccinul coronavirus Pfizer / BioNTech de luni, după ce acesta fost autorizat de urgență pentru utilizare, au anunțat oficialii americani, citați de BBC.

Primele trei milioane de doze de vaccin vor fi expediate „în toate statele” în acest weekend, a declarat generalul Gustave Perna, care supraveghează distribuția.

Sâmbătă, SUA au înregistrat 3.309 decese legate de Covid, cea mai mare valoare într-o singură zi, oriunde în lume.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: George Soros – puterea din umbră, de David Horowitz și Richard Poe, și vei contribui la susținerea siteului R3Media.

Decesele provocate de coronavirus au crescut brusc din noiembrie în SUA. Autorizând utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer / BioNTech vineri, FDA – care a fost supusă unei presiuni intense din partea administrației Trump pentru a face acest lucru – a declarat că mișcarea este o „etapă semnificativă” în evoluția pandemiei.

Dr. Eric Caumes directorul departamentului de boli infecțioase de la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, spunea despre acest vaccin că „Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de efecte adverse pentru un vaccin”, după cum scria Le Parisien.

În Marea Britanie a început deja un program de vaccinare în masă cu același vaccin.

În timpul unei conferințe de presă, generalul Perna a declarat că dozele de vaccin vor fi ambalate în containere de transport „în următoarele 24 de ore”.

„145 de site-uri din toate statele vor primi vaccinul luni, alte 425 de site-uri marți și ultimele 66 de site-uri miercuri”, a spus el, adăugând că livrările vor fi finalizate săptămâna viitoare și vor acoperi aproximativ trei milioane de oameni.

Genul Perna a declarat reporterilor că este „100% încrezător” că dozele „necesare pentru a-l învinge pe inamicul Covid” vor fi transportate în siguranță.

Vaccinul Pfizer a primit deja aprobarea de reglementare în Marea Britanie, Canada, Bahrain și Arabia Saudită. La fel ca aceste țări, autoritățile din domeniul sănătății din SUA sunt așteptate să acorde prioritate lucrătorilor din domeniul sănătății pentru primele doze.

Este posibil ca mai mulți americani din afara grupurilor prioritare să poată primi vaccinul în ianuarie, iar în aprilie tratamentul ar putea deveni general valabil.

spot_img

CITEȘTE MAI MULT

PARTENERI

Loading RSS Feed

Loading RSS Feed

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

38,400FaniÎmi place

CELE MAI CITITE 24 h

Articole RELAȚIONATE