ACTUALITATEVIDEO | Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă...

VIDEO | Patriarhul Daniel, decorat de Klaus Iohannis cu cea mai înaltă decorație a statului. Papa Francisc i-a trimis un mesaj de felicitare Patriarhului

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit joi Ordinul Național „Steaua României” în grad de Colan, la împlinirea vârstei de 70 de ani, informează Basilica. Cea mai înaltă distincție a statului român i-a fost conferită de Președintele României la Palatul Cotroceni.

„Vreau să vă felicit pentru exemplul de echilibru și înțelepciune pe care îl oferiți în domeniul extrem de sensibil al relației dintre Culte, precum și dintre acestea și autoritățile Statului, și să vă urez ca și pe viitor Biserica Ortodoxă Română să se manifeste în apărarea și promovarea acestui model de relații!

În zilele noastre, una dintre provocările cele mai complexe, căreia îi răspundeți cu succes, este păstrarea identității spirituale și a coeziunii în comunitățile românești din diaspora.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Biserica Ortodoxă Română și-a dezvoltat căi mediatice moderne, care duc mesajul pastoral, misionar și umanitar al credinței până în cele mai îndepărtate comunități românești.”, a spus Klaus Iohannis, în discursul său.

PF Daniel a amintit de faptul că diaspora română este acum cea mai mare din istoria noastră și că acest fapt trebuie să ne motiveze să apropiem românii de peste hotare de patrie, de credință.

„Avem cea mai mare diasporă română din istoria poporului care este o șansă, dar și o provocare. De aceea, am făcut eforturi, împreună cu autoritățile de stat, ca să ținem în comuniune românească pe acești fii și fiice ale patriei noastre care, din varii motive, lucrează sau studiază în afara hotarelor noastre. (…)

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

Vă mulțumim pentru aprecierile pe care le-ați făcut la adresa Bisericii noastre și, într-adevăr, așa cum prevede Legea cultelor, cultele în România sunt parteneri sociali ai statului român și noi considerăm că libertatea pe care o avem la nivelul manifestării credinței noastre religioase este o libertate pentru cooperare, pentru coresponsabilitate și, așa cum frumos ați spus, pentru armonie și pace între toți cetățenii României și între românii de pretutindeni.”, a spus Patriarhul Daniel.

PF Daniel a fost felicitat, cu ocazia zilei de naștere și de Papa Francisc. Acesta i-a trimis o scrisoare, în care amintește de întâlnirea de la București, scrie Basilica.

Patriarhul Daniel, Îndrumător al Bisericii Ortodoxe Române

Preafericitului Daniel,
Arhiepiscopul Bucureștilor,
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Cu ocazia celei de-a șaptezecea zi de naștere a Preafericirii Voastre, Vă asigur cordial de apropierea mea spirituală. Mă rog ca Dumnezeu Cel Atotputernic să aducă binecuvântările Sale de sănătate și fericire peste Preafericirea Voastră și să reverse din abundență darurile Sfântului Duh peste slujirea Voastră bisericească.

Lumina lui Iisus Cel înviat să lumineze întotdeauna asupra Voastră, iar Biserica Ortodoxă Română, sub îndrumarea Preafericirii Voastre, să continue să crească în credință și în caritate, pentru a da mărturie despre Domnul Hristos.

Iubite frate, reamintindu-ne cu multă afecțiune de întâlnirea noastră în București, reînnoiesc în rugăciune urările mele cele mai bune și Vă îmbrățișăm fratern în pacea Domnului.

Papa Francisc

Dragi prieteni,

dacă doriți o presă independentă, trebuie s-o susțineți.Recenta criză a arătat câtă nevoie există pentru o presă independentă, care să nu depindă de subvențiile guvernamentale și de banii multinaționalelor.

Trebuie să știți: nimeni nu ne „editează” ideile și materialele publicate. Suntem oameni liberi. Dacă îți place și dorești să citești și în continuare materiale pe R3media, urmărește-ne pe Google News, Telegram, Facebook sau Twitter. Sau poți să te abonezi, gratuit, la Newsletter.

Înscrie-te la newsletterul R3Media

Te rog așteaptă puțin

Mulțumim! Bine-ai venit în comunitatea noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole populaR3 în ultimele 24 h

Articole R3laționate